• 瀏覽: 15,281
  • 回覆: 86
+3
陰公豬囉

黃畜被賣豬仔

好L過被打成曱甴

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-6-21 10:24 AM 發表
Fake news,據我所知只要攞本BNO出嚟英國人就會當你係神咁拜。
咪係養你一家添呀

移民英美好好好,  西方天氣好, 空氣好, 環境好, 治安好人人陀槍, 福利好唔使做包食宿[最緊要是真係冇錢, 唔好靠呃!!!!!!!!!!!!],  有民主自由,  文化多元, 種族共融, 互相尊重大愛包融,  教育開放,  小學已經教曉GLBT, 教社交避孕講性交口交肛交………..

你估對面個月光真係會圓d ?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-6-21 08:59 AM 發表
新一波移民潮下,部分香港人選擇移居英國。英國《泰晤士報》日前報道,有香港人移民英國後,坦言生活出現困難,埋怨英方政府沒有提供協助,不知未來如何。

https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202106/21/60cfdb4ce4b0c39fcb201377.jpeg

去到生活過,才知道原來香港是最好的。
黃媒炒作英國多美好, ...
英國政府連自己人民都唔理,點會理曱甴

移民係有錢人既玩意,無錢過到去慘過死

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-6-21 10:25 AM 發表
喂 唔好唱衰
英國咩都好!!
連乞衣都後生同乾淨過香港!!
咪就係!
仲有,去到學英語好方便架,因為個個都講英文,連乞兒都講英語,想免費學英語,隨街都有對象俾你學,真係慳返唔少㗎,去邊度搵呀

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-6-21 09:45 AM 發表
hk人去到邊都怨
😔 港撚糸特別煩。 怨氣重。 「香港人」哩幾個字有時都幾難聽。

引用:
原帖由 大滾友 於 2021-6-21 09:27 AM 發表
香港低能仔何其多,以為西人好重視你班不學無術既死曱甴,以為過到去嘆世界,而家先知自己係 condom,so poor,好多傻西連英文都唔識講,過到去做得乜?再加埋人地擺明車馬歧視你,就算你想洗屎坑都無得你做,可憐小弟身邊仲有好多小黃人計劃去大陰蒂國,我真係樂見你地走快D,anyway,走咗就記住唔好返喇
兩種淫:
1)係傷講都唔出衆,去到外地更福佳
2)係傷講有 穩定職業,過去從最低做起, 歲月蹉跎 到老一場空🤔🤔

一定要取消身份證

黃色乞兒去到邊都仲係做乞兒

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2021-6-21 09:28 AM 發表
一啲啲人啦我覺得。

如果你本身夠錢移民嘅,咁用BNO方式係抵嘅。

但係如果你本身係香港都係打份牛工,搵個雞碎咁多,去任何一個地方都只係衰多幾錢重。

特別係個班日日反乜反乜但係本身冇乜能力個啲黃絲。
"個班日日反乜反乜但係本身冇乜能力個啲黃絲" 走左先係對香港好喎.

移民最重要腳踏實地。
要有準備未必做得返在港的工作。
甚至可能要由低做起。

參考在港的印巴人士就知了。
在港做基層工作。送外賣、侍應、搬運、地盤、倒垃圾都要做!
通常要捱到下一代長大才能融入