• 瀏覽: 42,630
  • 回覆: 449
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-6-21 03:15 AM 發表

除左 種族歧視 , 搵工難, 天氣差, 治安差, 大英無咩唔好。

我地是不會回香港的, 我地是有骨氣的。
巳經很多靜鷄鷄回流返來啦。

熱賣及精選
慢慢會慣,曱甴千萬別回來!

引用:
原帖由 hum~ 於 2021-6-21 03:55 AM 發表

一班儍仔,廿年前已好多人移民後回流,現在又重蹈覆轍。個個少爺仔長大,完全不適合資本主義,弱肉強食嘅地方生活。真係應了嗰句「返大陸」算吧啦。
返大陸?大陸現在都吾養懶人啦!

嗰面經濟唔好,立稅又重,消費又貴,濕度又高。自從脫歐(佢唔想攬難民及照顧窮親戚問題)後,仲有好多出入口問題未解決。小朋友去讀書就好!打工真係咪攪。如果要移民都唔去英國,香港人請慣外傭,去到嗰邊就要一腳踢。又或者夏天去住下,甚至揸車北上,去玩幾個星期就好。長住就怕怕!移民頭六年要帶錢去生活(幾百),唔夠錢好快乾塘。(以前我有好多老細都係英國人,退休後都去泰國,馬拉甚至西班牙居住,因爲駛費平,天氣無咁濕,飲下啤酒,晒下太陽,睇下書又一日。)

引用:
原帖由 828man 於 2021-6-21 02:33 AM 發表

新一波移民潮下,部分香港人選擇移居英國。英國《泰晤士報》早前報道,有香港人移民英國後,坦言生活出現困難,埋怨英方政府沒有...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210621/photo/bkn-20210621000046261-0621_00992_001_01b.jpg?20210621021217

在離開香港去英國時。應想到本身面對不同文 ...
好多人當咗移民係旅遊,只覺得樣樣都新鮮、好玩,當然,初時未厭倦時這個感覺仍然響度時係冇咩問題的,但當一切都厭倦時,問題就會一大堆接踵而嚟。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-21 04:10 AM 發表

咁多香港人去咗英國

高官最唔想係要改送仔女去大灣區進修

原本好多高官子女係去英國讀書呢
高官有錢供養子女在英生活費恨吾到啦,黃頭龜們及紅蟲除咗殻及三、四萬元講移民笑大個口啦。

引用:
原帖由 828man 於 2021-6-21 02:33 AM 發表

新一波移民潮下,部分香港人選擇移居英國。英國《泰晤士報》早前報道,有香港人移民英國後,坦言生活出現困難,埋怨英方政府沒有...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210621/photo/bkn-20210621000046261-0621_00992_001_01b.jpg?20210621021217

在離開香港去英國時。應想到本身面對不同文 ...
聯絡所有在英國的香港手足發動一場反對英國歧視BNO移民的大規模運動,並要英國承諾改善待遇,不能冷了香港手足們的心。

唔明黃撚曱甴點解會移民去英國, 口講大陸cctv監控市民, 其實倫敦係全球最多cctv城市之一, 有68萬個高清鏡頭, control room 24hr在公交車站, 路面, 商場, 紅綠燈位, 行人過路處, 電腦人臉掃瞄捉佢想捉嘅人, 又話極權政府先會用cctv監控人民, 點解黑暴文宣完全無講, 唔提醒英國手足唔好俾cam影到嘅?

37歲的亞拉岡(Aragorn)聲言,他是因為在2019年目睹香港警方應對示威活動手法,於是決定透過英方計劃移居倫敦東部。然而,他坦言生活出現困難,例如難以找到工作,又指其大部分支持是來自網上香港人而非英方,並稱:「我覺得我是靠自己……我沒有看到英政府的任何幫助。」

呢個HKer叫自己做Aragorn,參加鷹角LOTR (Lord of the Rings) 計劃

試問全世界有邊個人生活冇遇到過困難?!

引用:
原帖由 夜來人 於 2021-6-21 03:24 AM 發表

咁手足要去勇武,為難民取得權益
響香港果陣就大大聲鬧政府....

去到英國就縮埋響屋企扮死狗.......

享受種族歧視

唔係話去到英國寧願做乞丐都唔想返香港咁無自由嘅地方架咩?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-6-21 06:26 AM 發表

響香港果陣就大大聲鬧政府....

去到英國就縮埋響屋企扮死狗.......
我唔認同呢位阿腥的講法。

狗不是扮的。

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-6-21 06:16 AM 發表

唔明黃撚曱甴點解會移民去英國, 口講大陸cctv監控市民, 其實倫敦係全球最多cctv城市之一, 有68萬個高清鏡頭, control room 24hr在公交車站, 路面, 商場, 紅綠燈位, 行人過路處, 電腦人臉掃瞄捉佢想捉嘅人, 又話極權政府先會用cctv監控人民, 點解黑暴文宣完全無講, 唔提醒英國手足唔好俾cam影到嘅?
永遠都係鬼佬用就為市民好,中國人用就係監控人民。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]