• 瀏覽: 8,512
  • 回覆: 35
+2
印度海軍雄心勃協的自製航空母艦維克蘭號(IAC-1INS Vikrant) ,艦體與動力系統已經在去年11月30日完成,海上試驗原預計在今年進行,卻又遇到印度的第3波最嚴重的新冠疫情,又不得不推遲,目前還無法確定海試的時間.
新印度快報(The New Indian Express)報導,維克蘭號的建造歷史可謂是相當漫長,早在2009年就安放龍骨,於2015年完成多數艦體(不含艦島),艦島直到2018年才完成,但動力系統一直到去年才上線。
本來計畫在今年上半年完成海上試驗,卻又遇到最大的一波疫情,導致多數測試工作被推遲。

https://www.chinatimes.com/realt ... headl_p03&chdtv

咖喱國未整好就未整好啦, 又要揾疫情來做下台階, 真係想問, 試水同疫情有咩關係???怕疫情又會敢派人參加東奧??
反而下水係用機械會怕呀??

大家睇下隻咖哩航母浸住那水似乜, 成劈醬咁, 見到都嘔心

附件

98.jpg(87.82 KB)

延期總比去輪迴好

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-21 12:15 AM 發表
印度海軍雄心勃協的自製航空母艦維克蘭號(IAC-1INS Vikrant) ,艦體與動力系統已經在去年11月30日完成,海上試驗原預計在今年進行,卻又遇到印度的第3波最嚴重的新冠疫情,又不得不推遲,目前還無法確定海試的時間.
新印度快報(The New Indian Express)報導,維克蘭號的建造歷史可謂是相當漫長,早在2009年就安放龍骨,於2015年完成多數艦體(不含艦島),艦島直到2 ...
疫情是借口,應該有其它問題。

吾緊要啦,反正都遲左咁耐咯

集多國裝備於一身,整合都要時間。反正印度都仲有俄羅斯改裝航母,唔急於一時。

三哥其實著艦會死更多飛行員,又何苦冒險呢?

引用:
原帖由 樹下深情的P圖 於 2021-6-21 02:20 PM 發表
吾緊要啦,反正都遲左咁耐咯
你睇清佢張相, 艦塔仲係幾個月前落水那張. 那時空置的到而家仲係空置, 已話俾人知隻嘢最貴的裝置電子作戰系統....以致近防炮都未裝, 一隻爛船浸係壇屎水度, 恐怖

其實, 我都好懷疑這隻咖哩航母的鋼材強度, 咖哩應未有這高科技做到航母的超級鋼, 如是只是一航貨輪的航母鋼材, 就啃蕉都得, 分分鐘斷係大風浪打到斷龍骨都似

又爆屎渠嗎

引用:
原帖由 hkfc002 於 2021-6-21 08:08 PM 發表
又爆屎渠嗎
我睇見佢個所謂河真係想嘔
我真唔明班友去印度旅遊真係把Q咩??唔好計治安差, 有時連男人都俾人姦, 單看佢的衛生差到咁, 隨時惹上世紀惡菌都似,

真係俾錢我去那裡旅行都拒絶

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-21 08:00 PM 發表

你睇清佢張相, 艦塔仲係幾個月前落水那張. 那時空置的到而家仲係空置, 已話俾人知隻嘢最貴的裝置電子作戰系統....以致近防炮都未裝, 一隻爛船浸係壇屎水度, 恐怖
三哥係咁架,正常架,已經好好架勒

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-21 08:00 PM 發表

據說鋼材(超級鋼)購自俄羅斯的

小心屎坑又爆炸

引用:
原帖由 樹下深情的P圖 於 2021-6-21 08:41 PM 發表

據說鋼材(超級鋼)購自俄羅斯的
咁都要有俄羅斯的焊接技術才能成,
好似香港在基建焊接, 都要用超聲波來測試是否完全密焊,

但睇咖哩咁求其, 相信都係鑊的多

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]