• 瀏覽: 6,966
  • 回覆: 26
大陸對台政策
上策係發展半導體造成台灣經濟壓力
中策係打爆台灣島
下策係對台獨無限忍耐

很好,台灣間諜在香港又減少了,依家最好順手借疫情斷絕台灣的空,航,把台灣經濟都打一棍.

只希望盡快收拾呆灣,越快越好

武統已經提上日程,只待一聲令下…

讓臺灣死掉好了。

港澳兩地駐台辦事處人員,之前全部離開台灣
而家趕走埋台灣駐港人員
等同斷絕關係

一中承諾,可以看成是一個中華民國的承諾,點解唔簽?就算臺灣真係獨立,都唔會叫做中國架啦,簽又有乜問題呢?

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-20 06:03 PM 發表
很好,台灣間諜在香港又減少了,依家最好順手借疫情斷絕台灣的空,航,把台灣經濟都打一棍.
根本香討好多打手係台灣仔,有不小是民進黨培訓出來的。

引用:
原帖由 starr 於 2021-6-20 17:37 發表
大陸對台政策
中策係打爆台灣島
下策係對台獨無限忍耐
好亊!

而家兩邊都冇人,港人去臺灣出事就食自己。

台匪支持黃畜黑暴,香港政府必須全面制裁台北法西斯非法殘餘政權

引用:
原帖由 starr 於 2021-6-20 17:37 發表
大陸對台政策
中策係打爆台灣島
下策係對台獨無限忍耐
我估系拖,用時間換取空間。
直到北京人均收入系台北兩倍果時,佢地自然來認親認戚。

引用:
原帖由 良心打白條 於 2021-6-21 11:54 AM 發表
而家兩邊都冇人,港人去臺灣出事就食自己。
唔一定冇著數
港人係台灣犯左法,只要未捉到之前逃回香港
好似陳同佳咁,一樣可以逍遙法外
台灣人自求多福,養咁多曱甴好自為之

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-6-21 03:12 PM 發表

唔一定冇著數
港人係台灣犯左法,只要未捉到之前逃回香港
好似陳同佳咁,一樣可以逍遙法外
台灣人自求多福,養咁多曱甴好自為之
台灣可以推廣觀光殺人團。祇要可以離開台灣境,包你無事!

引用:
原帖由 良心打白條 於 2021-6-21 03:41 PM 發表

台灣可以推廣觀光殺人團。祇要可以離開台灣境,包你無事!
之前咪有個香港黃律師,係台灣有生意
好似係搞餐飲業
著草到台灣的香港曱甴,好多都係佢收留
俾佢地係間店打工
而家台灣爆疫情,好多飲食業都死得
呢班曱甴國語又唔多識講
加上冇能力出外搵工做
到時呢班人就會製造社會問題
十二瞞徒走唔甩,其實算係執返身彩
如果潛逃到台灣,恐怕而家會更慘
果的曱甴仔其實有幾大罪
留係香港分分鐘冇事或緩刑
咁驚青著草去台灣,而家知死味?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]