• 瀏覽: 4,572
  • 回覆: 9
美國海軍福特級航母首艦「福特」號(USS Gerald R. Ford,CVN-78)終於接受了全艦衝擊測試,而第一次爆炸是6月18日下午,在佛羅里達州海岸外進行。

據美國海軍研究協會新聞(USNI News)與《動力》(The Drive)網19日報導,這次測試的水下震度約達芮氏規模3.9,令許多軍迷關注.....

全文:https://www.chinatimes.com/realt ... _armament_headl_p01

福特號年多以來因著種種紕漏而未能服役,如今則要承受三次「衝擊測試」。若果通過測試,則福特號距離服役,就跨進一步。

不如叫中國掟佢四五支東風26D, 炸佢唔沉, 就係好艦!!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-20 04:51 PM 發表
我驚一枝就沉

1支唔會沉既, 不過失去戰鬥力該無走雞

找個好人渣你放把火

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-20 04:46 PM 發表
美國海軍福特級航母首艦「福特」號(USS Gerald R. Ford,CVN-78)終於接受了全艦衝擊測試,而第一次爆炸是6月18日下午,在佛羅里達州海岸外進行。

據美國海軍研究協會新聞(USNI News)與《動力》(The Drive)網19日報導,這次測試的水下震度約達芮氏規模3.9,令許多軍迷關注.....

全文:https://www.chinatimes.com/realtimenews/20210620001271-260417?ctrack=mo_armament_headl_p01?ctrack=pc_armament_headl_p01
打航母不一定要擊沉,甲板中一彈就要退出戰鬥。

引用:
原帖由 treo000 於 2021-6-20 05:15 PM 發表
1支唔會沉既, 不過失去戰鬥力該無走雞
所以唔會只放一支

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-6-20 05:45 PM 發表

打航母不一定要擊沉,甲板中一彈就要退出戰鬥。
甲板一中彈就要退出戰鬥 x 2

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-20 04:51 PM 發表
使乜咁麻煩 要佢沉非常容易 淨係我哋戰艦上設備全球最先進嘅重低音環迴立體卡拉ok機 一開個重低音方圓九里內嘅艦艇必沉

通過不到測試會不會退役

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]