• 瀏覽: 6,959
  • 回覆: 14
18日,系度國際空間站執行任務嘅法國航天員托馬斯·佩斯凱講。歡迎3名中國航天員,目前國際空間站共有7名航天員:美國3人、俄羅斯2人、法國1人、日本1人。本周太空人口增長了43%。

國際太空站就快楢山節孝, 代表時代淘汰

天宮太空站代表新時代, 法國人要向佢招手好正常
美國日本仔那些無份,及禁止,  當然歡迎唔出囉

俄羅斯太空人暗地裡歡笑, 佢地有太空新屋, 美日兩國快 變無太空殼的蝸牛了

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-20 11:17 AM 發表
俄羅斯太空人暗地裡歡笑, 佢地有太空新屋, 美日兩國快 變無太空殼的蝸牛了
相信睡王會要求中國太空站開放給美國.

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-20 11:35 AM 發表

中國啋佢都儍, 美國從前怎打壓中國? 怎隔絕中國??美國自己再造過一隻,上去玩囉.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-20 12:45 PM 發表

中國啋佢都儍, 美國從前怎打壓中國? 怎隔絕中國??美國自己再造過一隻,上去玩囉.
美國無恥又不是今天的事

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-20 11:35 AM 發表

傻侵個陣就要求開放啦。
然後大陸接受任何國家申請,就唔接受美國申請。

回答個理由係: 如果接受美國政府要求。即系違反美國法律。 大陸政府尊重美國法律合法性。所以嚴格執行。

然後班美國佬發覺,自己之前立左條法律,邊個同大陸傾太空技術合作,即屬違法……

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-6-20 03:04 PM 發表

傻侵個陣就要求開放啦。

回答個理由係: 如果接受美國政府要求。即系違反美國法律。 大陸政府尊重美國法律合法性。所以嚴格執行。

然後班美國佬發覺,自己之前立左條法律,邊個同大陸傾太空技術合作,即屬違法……
美國的法律都是在需要的時候就會出現.

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-6-20 03:04 PM 發表

傻侵個陣就要求開放啦。

呢推理邏輯,絕!美國成日孤立中國,最後發現自己把自己孤立了

引用:

睬佢都傻

太空磚頭唔係個個住得起。 貴過香港樓

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-20 03:58 PM 發表

美國的法律都是在需要的時候就會出現.
Agree.
A law in need is a law indeed.

令USA攞到着數和攞到威的法律,
才是有效的法律.

引用:
原帖由 P_and_PE 於 2021-6-21 06:22 PM 發表

Agree.
A law in need is a law indeed.

令USA攞到着數和攞到威的法律,
才是有效的法律.
但今次就自己抓蟲。佢美國自己當年為左趕絕大陸。係立左法。禁止政府同私人同大陸有任何太空技術合作。

今日,自己要同大陸合作空間站使用。 大陸就講啦。 嗱,唔係我唔願意啊。 係你自己立法唔准同我合作。唔關我事,有要求,你自己同法官講!

引用:
原帖由 後天粗野的水樽 於 2021-6-20 09:25 AM 發表
18日,系度國際空間站執行任務嘅法國航天員托馬斯·佩斯凱講。歡迎3名中國航天員,目前國際空間站共有7名航天員:美國3人、俄羅斯2人、法國1人、日本1人。本周太空人口增長了43%。
在太空人數最多的還是中美兩國,遲下中國會超越美國。

引用:

佢簽咗行政命令就算當係了,不過現在未簽。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]