• 瀏覽: 20,405
  • 回覆: 357
+35
警方國安處前日派出500名警員搜查蘋果日報大樓,並以涉嫌串謀勾結外國勢力危害國家安全罪名拘捕壹傳媒及《蘋果》五名高層,又凍結3間公司合共1,800萬元資產。警方指,涉案被捕的壹傳媒行政總裁張劍虹及《蘋果日報》總編輯羅偉光,被國安處正式落案起訴「串謀勾結外國或境外勢力危害國家安...

毒果最後割韭菜,現實很殘酷,琴日晏晝經過便利店報紙檔見到一疊疊毒果無人問津,最後命運唔係去咗廢紙收買佬就係堆填區。

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/breaking/20210619/SF7WUFPPBZBGVAU77VUSNW5XBM/

那裡的咖啡店有得派?有無名單?方便國安做野.

明天賽馬日,請問邊度有免費平果報攞?

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-19 08:59 AM 發表
那裡的咖啡店有得派?有無名單?方便國安做野.
唔理佢,呢啲 垃圾黃店,好快報笠

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-6-19 08:57 AM 發表
警方國安處前日派出500名警員搜查蘋果日報大樓,並以涉嫌串謀勾結外國勢力危害國家安全罪名拘捕壹傳媒及《蘋果》五名高層,又凍結3間公司合共1,800萬元資產。警方指,涉案被捕的壹傳媒行政總裁張劍虹及《蘋果日報》總編輯羅偉光,被國安處正式落案起訴「串謀勾結外國或境外勢力危害國家安...

https://hk.appledaily.com/resizer/8g4hfkRVYl80LFtTvJv64yXGrig=/1600x900/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/ZCURM3NW6VC6TFORQEDESRMVM4.jpg
唔係喎~噚日毒果D轉貼員話D報紙好撚多人買架,乜唔係咩?

記著一班賣國賊興衰史。

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-6-19 08:57 AM 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/8g4hfkRVYl80LFtTvJv64yXGrig=/1600x900/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/ZCURM3NW6VC6TFORQEDESRMVM4.jpg
拉埋間餐廳負責人啦

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-6-19 09:03 AM 發表

拉埋間餐廳負責人啦
都話咗小心入名單

阿布泰不知有無免費派?

琴日唔係賣咗50萬份咩?點解今日印得25萬呀?

搞埋依啲小動作,其實對整件事應全無幫助,為乜呢?

尋日咪加印到 50萬份嘅,點解今日印少一半呀?係咪尋日做個勢唔夠呀?咁咪再做過囉!
尋日搵架跑車去買,聽日咪搵架「佬屎來屎」黎買廿份啦,另外加多幾件「黑超揸紅白棍拖住隻狗」嘅去排隊買,我就唔信唔「震撼」過情願報紙檔排隊都唔去七仔買嘅柺杖亞伯囉!

引用:
原帖由 二叔公 於 2021-6-19 09:02 AM 發表

唔係喎~噚日毒果D轉貼員話D報紙好撚多人買架,乜唔係咩?
selfie only

點做嘢㗎!一個星期都冇就撐唔落去?

花生都未買!

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-6-19 09:12 AM 發表
尋日咪加印到 50萬份嘅,點解今日印少一半呀?係咪尋日做個勢唔夠呀?咁咪再做過囉!
尋日搵架跑車去買,聽日咪搵架「佬屎來屎」黎買廿份啦,另外加多幾件「黑超揸紅白棍拖住隻狗」嘅去排隊買,我就唔信唔「震撼」過情願報紙檔排隊都唔去七仔買嘅柺杖亞伯囉!
咪係,今日應該印夠100萬份,話晒200萬加1,每隻起碼一份啦,有啲仲買幾十份呢!?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]