• 瀏覽: 2,872
  • 回覆: 60
+26
引用:
原帖由 WongManTak 於 2021-6-19 08:49 AM 發表
要徹底清除皇帝奴才思維!
一些人以為共產黨是皇帝, 那是錯誤的. 那些人思維仍留在清朝.
一些人反西方思想, 序言 (第7段)馬克思列寧主義, 正是西方思想.
一些人不知中國如英國和加拿大也是社會主義制度. 在某程度上, 英國和加拿大比中國更社會主義. 從來無人話破壞社會主義制度.
親共班人不懂憲法, 仲好意思親中.

國家的主人是人民(包括香港人), 國家的主人不是共產黨.
國家的 ...
你講咩英國
英國主人是女皇 同兩黨貴族

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-6-19 08:11 AM 發表
全國人大常委會香港、澳門基本法委員會副主任張勇在開幕式致辭中表示,回歸後的香港和澳門是國家治理體系的有機組成部分,要徹底清除摒棄那些殖民管治時期殘留的觀念、理念甚至幻想,在新的國家治理體系中主動適應和積極踐行新的憲制秩序。

https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202106/18/60ccb4b5e4b0c39fcb1f52c61.jpg
澳門問題不太,舊城區殘又難發展,在橫琴撥地比澳門可以解決問題。香港人心態不同,加埋通識啲教畜,成日自詡國際正義公民,同阿爺對著幹,殖民地係唔好嘅嘢,竟然攬住佢。有學生同我講殖民地時期管理得好,呢啲咪又係通識教囉!

引用:
原帖由 montejo 於 2021-6-19 09:36 AM 發表

香港政府AO以後必須上內地工作三年先可以升級
呀爺 先唔X駛 班黃狗上去實習

引用:
原帖由 WongManTak 於 2021-6-19 08:49 AM 發表
一些人以為共產黨是皇帝, 那是錯誤的. 那些人思維仍留在清朝.
一些人反西方思想, 序言 (第7段)馬克思列寧主義, 正是西方思想.
一些人不知中國如英國和加拿大也是社會主義制度. 在某程度上, 英國和加拿大比中國更社會主義. 從來無人話破壞社會主義制度.

國家的 ...
總是有偏激林法既人,活在自己的世界,鑽牛角尖,無得救。

殖民地觀念的確很過時

引用:
原帖由 oyear 於 2021-6-20 06:12 AM 發表

自己睇下街名
得閒病下入間醫院 叫 Queen Mary

我地係人,唔係殖民地奴隸
咪改澤東、澤民、近平嗰啲咯!

咁仇視外國,不如叫中國人留返條辮啦

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-6-20 07:41 AM 發表

咪改澤東、澤民、近平嗰啲咯!
所以真正仲活係封建時代就係你地。
航母係女皇
軍隊要對女皇效忠
然後成日迷信咩大憲法,女皇無實權
事實女皇就有veto power
極其量女皇是被佢自己既軍隊,二百年前軍隊擴大連同貴族做大,同女皇分權

選舉?
自己去維基睇下,上下議會都係兩大黨。

日日講民主,一場疫情,已經見到由人民選出來既兩黨點樣特權偷打上等疫苗,等自己有份投資既高端疫苗。
你班人然後又話人民可透過選舉拉佢下台,然後下次來過國民黨又話搶咩地方錢。唔普測就話確診低,真係唔知係中共假定民主台灣假勒。

共產黨?十日起了八日方倉實驗室。 封城係極權依家全世界都學。

你班人仲係到玩意識形態,都輸鬼晒啦

況且,民主自由呢個假既洗人腦既戲,因為中國崛起,已經試晒出黎。
民主唔係獨裁會走程序,你睇? 總統講一句就301調查, 講一句就封抖音,華為。
講一句就制裁伊朗

又話對外國係甘者,民主政權對人民唔會甘。 味又係一槍殺左和平佔領國會既和平示威者咯。

小平,毛澤東醫院? 你在大陸揾一間我睇啦
我只有在google map揾到好多 Elizabeth hospitals, schools 咯

引用:
原帖由 oyear 於 2021-6-20 08:12 AM 發表

航母係女皇
軍隊要對女皇效忠
極其量女皇是被佢自己既軍隊,二百年前軍隊擴大連同貴族做大,同女皇分權

選舉?

日日講民主,一場疫情,已經見到由人民選出來既兩黨點樣特權偷打上等疫苗,等自己有份投資既高端疫苗。
你班人然後又話人 ...
你睇清楚人哋誓詞點寫先啦
要according to law
law係邊個制定?
唔係女王喎
而係由人民選出嚟嘅議會!
算啦!
咁簡單嘅道理你唔會唔識
你要詐傻扮懵我講乜都無用。

方向好, 但是不容易, 我見不少黃人仲係想搞搞震

引用:
原帖由 oyear 於 2021-6-20 08:12 AM 發表

航母係女皇
軍隊要對女皇效忠

選舉?

你班人然後又話人 ...
郵輪queen mary queen Elizabeth..中國嗰啲叫祝融,嫦娥。。古代文化,唔係個人崇拜

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-6-20 07:53 AM 發表
咁仇視外國,不如叫中國人留返條辮啦
外國大把人紥辮,仿清朝嗎?

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-6-20 08:29 AM 發表

你睇清楚人哋誓詞點寫先啦
要according to law
law係邊個制定?
唔係女王喎
而係由人民選出嚟嘅議會!
算啦!
咁簡單嘅道理你唔會唔識
你要詐傻扮懵我講乜都無用。
詐傻而視而不見得係我,可能係你自己比人洗左腦,選擇無睇到地球每日都在上演既事實, 裝無睇到無發生甘都唔奇。

事實地球在發生既係:
哈哈
law 味就係女皇寫架咯

就剛剛發生咋
習近平率領一班核心領導宣誓向黨負責
而你口中人民代表, 係要向女皇負責

你玩文字遊戲呀?
親王未死之前醉駕,撞左車。又被發現唔帶安全帶, 警察連告佢既權力都無,因為女皇係above the law呀。英國連和平示威反對女皇既和平示威,政權都會派傘兵殺人 叫血色星期日呀! 我講d野全部可以搵到。

我比張議會圖就係提下你,不論上議會終身制還是下議院,都是兩黨貴族特權分子隴,而只有女皇係歷經天長地久。

人民只是四年下議院選舉之前既圖騰。

睇下現實啦,成日睇埋d洗腦文宣

附件

Screenshot_20210617_084321.jpg(115.01 KB)

Screenshot_20181117-084824.jpg(106.79 KB)

Screenshot_20190517_183927_org.adblockplus.browser.jpg(102.34 KB)

Screenshot_20200511_120625_com.android.chrome.jpg(104.23 KB)

Screenshot_20200505_195859_org.adblockplus.browser.jpg(101.35 KB)

引用:

國家的 ...
只要徹底禁言就得啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]