• 瀏覽: 16,548
  • 回覆: 143
  • 追帖: 2
+3
澳門又再走在前面了。
香港一定要跟!

澳門政府做嘢係快而堅!

之前香港係英國殖民地,澳門係葡萄牙殖民地,大家都係殖民地回歸中國,點解香港班官咁廢?

引用:
原帖由 ep905 於 2021-6-18 02:29 PM 發表

糸無得去叫靚🐔
台灣人去澳門玩唔使簽證, 要簽證嘅都係工作簽證, 即係賭場做嘢台灣疊馬仔

澳門真係識玩

澳門唔歡迎台灣人去搞事。

有時用腦諗下啦,如果香港跟澳門咁做法,到時香港人想去台灣咪一樣有麻煩嘢,明明香港依家可以咁方便自由,點解要將個優勢抹殺呢?唔好做啲倒退嘢啦好冇?

以後港澳人去台灣又洗唔洗簽d咩

好消息

引用:
原帖由 天才文仔 於 2021-6-18 03:05 PM 發表
有時用腦諗下啦,如果香港跟澳門咁做法,到時香港人想去台灣咪一樣有麻煩嘢,明明香港依家可以咁方便自由,點解要將個優勢抹殺呢?唔好做啲倒退嘢啦好冇?
樣樣怕事惹麻煩,因此香港和台灣是兩岸四地中唯二的疫區lor

引用:
原帖由 mega001 於 2021-6-18 01:42 PM 發表

台灣🇹🇼人口: 2,357萬, 澳門🇲🇴有無100萬呀🙄? 要同人哋玩, 憑咩呀🤭?
慿背後嘅祖國。

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2021-6-18 03:14 PM 發表

樣樣怕事惹麻煩,因此香港和台灣是兩岸四地中唯二的疫區lor
依家香港零確診喎,反而內地有新確診呀。

澳門政府做得很好,凡一境的都要簽承諾書,不簽的就拒絕入境

引用:
原帖由 天才文仔 於 2021-6-18 03:05 PM 發表
臺灣省又有冇用腦諗下,用2019香港泛暴活動文宣抹黑香港。
香港殺人疑犯去臺灣自首投案都阻阻撓。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]