• 瀏覽: 7,960
  • 回覆: 80
外賣到

見到南亞人送可以拒收嗎?

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-6-18 01:50 AM 發表
警方於上周六(12日)接獲報案,指一名41歲女子於尚德邨家中叫外賣時,懷疑被一名外賣員非禮。將軍澳警區刑事調查隊人員接手

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210617/photo/bkn-20210617232722698-0617_00822_001_01b.jpg?20210617233357

果然係叫外賣網站,真係有外賣叫,仲要係南亞香鴨一隻:smi ...
嘩!南亞人,印度亞差算唔算?驚驚!

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-6-18 06:46 AM 發表
之前叫過幾次呢啲外賣都係南亞人送。 疫情之後已經冇叫,都唔知送嗰個人乾唔乾淨。
梗係唔好叫啦,一嚟極不衛生但都係其次,最怕俾佢哋老笠,如果得一個女性喺屋企,真係俾佢x咗就大O樂.所以我屋企一定唔會叫foodXXX等…外賣,最多打去樓下茶記送上嚟算.

阿三睇日本AV上晒腦

41歲
一係井劣
一係胃炎
@涼鎮鷹

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-6-18 01:50 AM 發表
警方於上周六(12日)接獲報案,指一名41歲女子於尚德邨家中叫外賣時,懷疑被一名外賣員非禮。將軍澳警區刑事調查隊人員接手

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210617/photo/bkn-20210617232722698-0617_00822_001_01b.jpg?20210617233357

果然係叫外賣網站,真係有外賣叫,仲要係南亞香鴨一隻:smi ...
聖母婊會跳出來的

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-6-18 06:46 AM 發表
之前叫過幾次呢啲外賣都係南亞人送。 疫情之後已經冇叫,都唔知送嗰個人乾唔乾淨。
點解你會覺得本地人衛生,南亞人唔衛生?

我覺得係思覺失調兼老屈!人地靠外賣搵食,點會呢頭食呢頭疴倒自己米,係都放工先啦!

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-18 06:50 AM 發表

懷疑被一名外賣員非禮
懷疑什么意思?到底有還是沒有?
懷疑係警方用語,
陳同雞都係叫疑犯咋... 

引用:

你可以要求!早前都有個女人試過話指明唔要南亞人送餐,結果被永遠列入黑名單從此唔洗叫外賣!你擺明種歧視,男亞人都大把好人,人地都係日晒雨淋搵啲辛苦錢自食其力,值得尊敬架!

引用:
原帖由 montejo 於 2021-6-18 07:45 AM 發表

點解你會覺得本地人衛生,南亞人唔衛生?
我並冇講過本地人衛生南亞人唔衛生,我係話疫情下呢啲外賣app要經多一層陌生人嘅手,就多一層風險。

引用:
你係咪玩歧視?如果係香港人你保證佢乾淨?唔好忘記................你行出香港呢個地方,你去到世界任何一個角落都可以係比人歧視果個!而你咁既心態係值得比人歧視!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-6-18 08:08 AM 發表

你係咪玩歧視?如果係香港人你保證佢乾淨?唔好忘記................你行出香港呢個地方,你去到世界任何一個角落都可以係比人歧視果個!而你咁既心態係值得比人歧視!
睇樓上#27,唔好又道德L上身咁嘅款。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-6-18 08:09 AM 發表

睇樓上#27,唔好又道德L上身咁嘅款。
你原文根本唔係咁意思!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]