• 瀏覽: 12,064
  • 回覆: 54
+2
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-6-17 12:08 PM 發表

澳洲雖然係孤島,但係澳洲靠我地英國人係短短二百年間成為世界Top20嘅國家就係一個奇蹟
英屬香港當年係小漁村,都係靠我地英國人係百幾年間成為亞洲4小龍道理一樣
靠你哋英國人 搞到英國幾百年的爛船連三分釘都冇埋
靠中國人 建立共產黨只須一百年 即使比人排斥打壓 就已世界top 2.
200年才top20 都攞出來講 笑L死人啦

澳洲高級紅酒市場比法國食哂

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-6-17 12:08 PM 發表

澳洲雖然係孤島,但係澳洲靠我地英國人係短短二百年間成為世界Top20嘅國家就係一個奇蹟
英屬香港當年係小漁村,都係靠我地英國人係百幾年間成為亞洲4小龍道理一樣
寫英文喇!
英國人!

咁唔買法國紅酒囉

引用:

英國人?就算想做英國狗都冇人要!

引用:
原帖由 apple1217 於 2021-6-17 09:18 AM 發表
中國與澳洲貿易頻頻出現衝突,法國總統馬克龍(Emmanuel Macron)6月15日會見澳洲總理莫里森(Scott Morrison)後,表示反對那些針對澳洲的任何經

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210616/481974306985742336490831.jpeg/mC080xvM3UGpYx7VAey_gMdjmisqU-NAssatHbLGrR0?v=w1280r16_9
法國紅酒sure win, 仲唔繼續推你澳鼠去死咩?!

咁就唔幫澳洲

法國已做了美國附庸.

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-6-17 12:08 發表

中共只要幾個月就可讓你澳洲食屎

對於買家嚟講只係買同唔買二個選擇,中國又無迫澳洲賣嘢比佢,同脅迫談不上關係

引用:
原帖由 apple1217 於 2021-6-17 09:18 AM 發表
中國與澳洲貿易頻頻出現衝突,法國總統馬克龍(Emmanuel Macron)6月15日會見澳洲總理莫里森(Scott Morrison)後,表示反對那些針對澳洲的任何經

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210616/481974306985742336490831.jpeg/mC080xvM3UGpYx7VAey_gMdjmisqU-NAssatHbLGrR0?v=w1280r16_9
呢啲西方白人真係無恥,馬克龍你又有無反對那些針對中國的經濟脅迫措施呀。
美國發動對中國嘅貿易戰,又制裁中國嘅企業,咁點解馬克龍你又唔出聲呀,唔通中國係好欺負啲。

馬卡窿一路講呢句話一路喺心裏面笑到卡卡聲並心諗, 中國大豪客們, 我有大把蝸牛同紅酒等您哋品嚐啊.

點J都冇用,人地已不吃這一套

引用:
原帖由 香港空氣好 於 2021-6-17 09:48 AM 發表
法國其實都係美國嘅受害者,所以佢一定係企在最有利益的位置。
企係澳洲一邊有咩利益?講嚟聽下

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]