• 瀏覽: 7,621
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-6-16 07:51 PM 發表

~
你的圖又幾好用,用來寫美國總統就最好了。
每日都中國中國,我都搞不清楚美國是否不用管內政,還是美國是中國的一個附屬國。

附件

123.png(52.8 KB)

引用:
原帖由 chan198999 於 2021-6-19 01:08 AM 發表

結果而言

G7開左結果係,成堆國家只是口頭講一兩句,只是當附和美國當交功課,其後個個國家無再理美國講咩。。。

反而在問中國貿易協議。。。即是轉過圈間接支持中國?😂

而且還隻字不提自己在想歐美版的一帶一路。。。

即係代表其他國家都懂自己根本就算合力都無能力複製到中國的一帶一路。
又唔見附和強國交功課,交功課都費L事?哈哈哈哈。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2021-6-16 07:29 PM 發表
美國與歐盟峰會後發表的聯合公報提及香港、新疆等議題,指出美歐需要就對華政策緊密磋商合作。 在北京,外交部發言人趙立堅表示,峰會聲明內容遠遠超出正常發展雙邊關係的範疇,居高臨下對中國內部事務指手畫腳,無理干涉中國內政,肆意抹黑指責,製造和散佈虛假資訊,中方對此強烈不滿,堅決反對。美國和歐盟應該做的是反...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1596140_1_L_20210616161950.jpg
要講外交禮儀?
當外國話要競爭,用棍吽你時,你唔可以反抗。
當外國話要合作,你要幫手,唔可以拒絕。
同意此等行為真係智商有問題。

引用:
原帖由 robin09 於 2021-6-17 09:03 AM 發表

美國+6個小弟 = 全世界?
好好去檢查一下腦子吧 !
揾左好耐揾唔到,無得檢查😂

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-6-18 11:48 PM 發表

日落西山,睇下人地埋邊個堆先啦,傻毛最喜歡自欺欺人。
人地美國打壓中國,美國再勁關你春事咩,你系豬七入面既邊國人啊?你唔好講我聽你揸住果張身份證系中國公安廳發架。如果系就快D投過胎啦,移民你就無望架啦,邊度會收廢柴啊。

最多係咬政府糧果批

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2021-6-16 07:29 PM 發表
美國與歐盟峰會後發表的聯合公報提及香港、新疆等議題,指出美歐需要就對華政策緊密磋商合作。 在北京,外交部發言人趙立堅表示,峰會聲明內容遠遠超出正常發展雙邊關係的範疇,居高臨下對中國內部事務指手畫腳,無理干涉中國內政,肆意抹黑指責,製造和散佈虛假資訊,中方對此強烈不滿,堅決反對。美國和歐盟應該做的是反...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1596140_1_L_20210616161950.jpg
乜L野禮儀?依家人地一掌車埋黎,仲講禮儀?

黃屍呢啲奴才思想真係要不得

同果d 只許我制裁你但又唔比你制裁返佢嘅人的智商一膠樣囉!

仲買西方貨品既心理就真係有問題
全面支持國貨

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-6-16 07:36 PM 發表
香討有好多會員, 智商都好有問題.
好多分身帳號就真

引用:
原帖由 bbq008 於 2021-6-19 10:16 AM 發表

人地美國打壓中國,美國再勁關你春事咩,你系豬七入面既邊國人啊?你唔好講我聽你揸住果張身份證系中國公安廳發架。如果系就快D投過胎啦,移民你就無望架啦,邊度會收廢柴啊。
打壓你係因為你搞9人,唔埋你堆係你得罪所有人,呢啲叫自找,扺L死。

我呢啲守法市民,鍾意移民又得,唔移民又得。關你春事咩。

死曱甴,加你老味。

引用:

唔認同。相比鬼佬國啲說話已好聽好多。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-6-19 11:53 AM 發表

打壓你係因為你搞9人,唔埋你堆係你得罪所有人,呢啲叫自找,扺L死。

我呢啲守法市民,鍾意移民又得,唔移民又得。關你春事咩。
守法好 守法非常好
讓我們堅定支持中國共產黨帶領港澳台人民發展得愈黎愈好
堅定支持政府執剩國安法 下個就到立場 然後就封連登

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-6-17 20:12 發表

某啲垃圾國家開口埋口乜野十幾億人市場,而家人地人又多過你,錢又多過你,係咪可以收你皮?
歐盟加埋美國嘅人口只係7.78億人,佢多過邊個「垃圾」國家?

係咪日本仔?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]