• 瀏覽: 8,497
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
+6
趙立堅寸得好

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-6-18 10:04 AM 發表

哦,係呀,又唔見同強國發聲明,繼續自欺欺人,去到無得兜唯有唔出聲啦,嘻嘻。
日落西山就認佐距啦。美國就好似拜登咁,老矣。
G7剛開完會,G7的核心成員國,英、法、德、意就即可發表單獨聲明話不是同中國搞冷戰,搞對抗。
而日本韓國,系G7度做只狗咋!
自由討論時睇到倭國首相,好似只狗咁跟后邊,格格不入。

引用:
原帖由 光棍man 於 2021-6-18 09:47 AM 發表

即係仲痴住係老婆外母間屋嗰度住
你肯定誤會buomj…wit,人地系法輪功,就系妻亂倫一齊玩

香港電台的另一個反政府報導文章 

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-6-18 10:02 AM 發表

哈哈,傻毛果然人講就信,真假不分。難怪領導咁喜歡傻毛。
buomjxit:全世界都錯,只有我對。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-6-17 11:57 PM 發表

G7集團峰會6月12-13日邀請澳洲,韓國,南非和印度領導人及聯合國秘書長等參加擴大會議。惟印度總理莫迪因國內疫情嚴重,通過視訊虛擬出場參加會議。

學下數手指先啦傻毛。
獲邀參加會議就等於正式G7會員?咁聯合國秘書長都有出席喎,咁係咪應該包埋中國先?

所以話中國市場同全球市場密不可分,歐美國家無左中國市場仲可唔可以支撐佢地疲弱既經濟呢?掉番轉頭,靠美國嗰啲仲係度攞緊失業救濟既人組成既市場,同埋靠印度仲用緊牛糞牛尿抗疫既人組成既市場,唔知後果會點呢

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-6-16 07:49 PM 發表

強國:全世界都錯,只有我對。
傻國:中國乜都錯,傻國啱晒

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2021-6-16 07:29 PM 發表
美國與歐盟峰會後發表的聯合公報提及香港、新疆等議題,指出美歐需要就對華政策緊密磋商合作。 在北京,外交部發言人趙立堅表示,峰會聲明內容遠遠超出正常發展雙邊關係的範疇,居高臨下對中國內部事務指手畫腳,無理干涉中國內政,肆意抹黑指責,製造和散佈虛假資訊,中方對此強烈不滿,堅決反對。美國和歐盟應該做的是反...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1596140_1_L_20210616161950.jpg
美國嘅外交禮儀就係請中國去阿拉斯加見面對話, 但就連一餐飯都不給客人安排??

鬼佬俾人踩到上頭都冇反應

引用:
原帖由 cavid 於 2021-6-18 10:32 AM 發表

日落西山就認佐距啦。美國就好似拜登咁,老矣。
G7剛開完會,G7的核心成員國,英、法、德、意就即可發表單獨聲明話不是同中國搞冷戰,搞對抗。
而日本韓國,系G7度做只狗咋!
自由討論時睇到倭國首相,好似只狗咁跟后邊,格格不入。
日落西山,睇下人地埋邊個堆先啦,傻毛最喜歡自欺欺人。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2021-6-16 07:29 PM 發表
美國與歐盟峰會後發表的聯合公報提及香港、新疆等議題,指出美歐需要就對華政策緊密磋商合作。 在北京,外交部發言人趙立堅表示,峰會聲明內容遠遠超出正常發展雙邊關係的範疇,居高臨下對中國內部事務指手畫腳,無理干涉中國內政,肆意抹黑指責,製造和散佈虛假資訊,中方對此強烈不滿,堅決反對。美國和歐盟應該做的是反...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1596140_1_L_20210616161950.jpg
相信樓主一係是智障,一係是太年輕,少年輕狂。打仗,看看歷史,或看現今的中東吧。再者,一點也看不出沒有外交禮儀,只是樓主帶黃色眼眼鏡看世事吧了。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-6-17 11:57 PM 發表

G7集團峰會6月12-13日邀請澳洲,韓國,南非和印度領導人及聯合國秘書長等參加擴大會議。惟印度總理莫迪因國內疫情嚴重,通過視訊虛擬出場參加會議。

學下數手指先啦傻毛。
結果而言

G7開左結果係,成堆國家只是口頭講一兩句,只是當附和美國當交功課,其後個個國家無再理美國講咩。。。

反而在問中國貿易協議。。。即是轉過圈間接支持中國?😂

而且還隻字不提自己在想歐美版的一帶一路。。。

即係代表其他國家都懂自己根本就算合力都無能力複製到中國的一帶一路。

係唔係即係廣東話~白痴

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-6-16 07:36 PM 發表
香討有好多會員, 智商都好有問題.
好似果D日日鬧鬼佬蠢,又要送D仔女去讀書。
成日話美帝K視,又叫極都死要留係到。

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-6-18 09:08 AM 發表

自稱本土個班新移民
我都覺... 廣東話都講唔正,半咸不淡聽死人,仲話代表香港

+x哥...唔係話你,不過你d廣東話真係...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]