• 瀏覽: 2,833
  • 回覆: 27
廣東省惠州市衞健委周二(15日)通報稱,周一(14日)新增一名新冠肺炎境外輸入無症狀感染者。該名38歲內地女子早前從香港

香港仍有隠形傳播鏈, 又準備本地清零斷纜, 兩地正常通關又無望

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210615/bkn-20210615110538772-0615_00822_001.html

其實呢個病毒幾時會消失,我覺得好鬼煩,好多人已經都無返鄉下過年

引用:
原帖由 wingsyip 於 2021-6-15 11:45 AM 發表
其實呢個病毒幾時會消失,我覺得好鬼煩,好多人已經都無返鄉下過年
上年過年後,都冇返過大陸

香港的檢測是否有問題, 入境大陸前要一次核酸檢測報告, 早前的上海, 深圳和今次的惠州都走漏去大陸, 如果香港的檢測機構檢測有問題, 那些強制檢測也會有走漏, 香港的本地清零是假清零

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-6-15 11:43 AM 發表
廣東省惠州市衞健委周二(15日)通報稱,周一(14日)新增一名新冠肺炎境外輸入無症狀感染者。該名38歲內地女子早前從香港

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210615/photo/bkn-20210615110538772-0615_00822_001_01b.jpg?20210615113445

香港仍有隠形傳播鏈, 又準備本地清零斷纜, 兩地正常通關又 ...
無野既

14日連續清零,之後校正回歸😎

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-6-15 11:48 AM 發表
香港的檢測是否有問題, 入境大陸前要一次核酸檢測報告, 早前的上海, 深圳和今次的惠州都走漏去大陸, 如果香港的檢測機構檢測有問題, 那些強制檢測也會有走漏, 香港的本地清零是假清零
可能因為大陸每幾天檢測一次?!香港申請過關只需要檢測一次,走漏。

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-6-15 11:50 AM 發表

無野既

14日連續清零,之後校正回歸😎
學呆灣玩校正回歸, 香港政府連僅餘的信用度都消失埋

香港驗唔到,內地可以驗到

都唔止內地
亞洲各地區嘅入境者 尤其外傭

引用:
原帖由 Goslar 於 2021-6-15 11:51 AM 發表

可能因為大陸每幾天檢測一次?!香港申請過關只需要檢測一次,走漏。
有冇懷疑香港檢測能力呢

引用:
原帖由 Goslar 於 2021-6-15 11:51 AM 發表

這樣的話, 大陸打死都唔肯取消14日隔離這政策囉 正常通關又是遙遙無期

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-6-15 11:48 AM 發表
通報顯示,該名女子上月31日從香港經深圳入境,入境後按全程閉環管理轉運至惠州的集中隔離點,周一接受核酸檢測後發現受感染,立即轉往定點醫院隔離治療。

31號入境至14日周一先檢出..在國內應該已做左至少多次檢測.都應該係陰性..
就算在港檢測,都應該係陰性..
只可以話隻病毒潛伏期太長,好難檢出...

引用:
原帖由 keung135 於 2021-6-15 11:53 AM 發表
都唔止內地
亞洲各地區嘅入境者 尤其外傭
印尼, 菲律賓那些檢測報告含大量水份, 這是公開的秘密, 係香港政府信以為真俾他們入境

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-15 11:46 發表

上年過年後,都冇返過大陸
我都好懷念, 當年啲女任砌的日子.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-6-15 11:57 AM 發表

我都好懷念, 當年啲女任砌的日子.
就算不是疫情封關也冇這支歌仔唱了

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]