• 瀏覽: 47,482
  • 回覆: 133
+2
引用:
原帖由 毛毛手 於 2021-6-15 02:55 PM 發表

低能,你有冇讀統計學ga? 100個司機95個以上係男性,咁男女司機意外比例應該係19:1. 如果男司機意外只係多10倍,都表示女司機危險好多。
我咪叫你比個男、女出意外嘅%睇吓囉!

一定要扣安全帶

仲有傻撚仲停留女人揸車差過男人嘅古老邏輯,真係on9到冇藥醫

引用:
原帖由 wanelee 於 2021-6-15 11:54 AM 發表
小巴司機真係慘無啦啦俾個盲撚撞死
係咪話司機無帶安全帶?

好慘

所以有時並不想標簽同歧視啲女司機同 Sunday driver

支那牌個司機呢

職業司機(貨車,小巴,的士)好鐘意用個夾夾住條安全帶,整到條安全帶好鬆,唔會貼住個身,搞到安全帶毫毛保護性. 

買車一定要買AUDI,好硬淨

引用:
原帖由 大大力誰人 於 15-6-2021 11:05 AM 發表
沙田大涌橋路前日發生嚴重車禍,造成一死七傷。三十三歲私家車女司機因涉嫌危險駕駛導致他人死亡被捕,昨日獲准保釋候查。據悉,她剛結束暫准駕駛導致他人死亡被捕,昨日獲准保釋候查。據悉,她剛結束暫准駕駛期即所謂「甩P牌」,或因看錯燈號發生意外。消息又指,事發時有一輛黑色私家車先衝燈直駛,該私家車三十歲女司機已自行到警署,警方向其發出擬控告通知書,會作進一步調查。

https://static.stheadline.com/stheadline/news_res/2021/06/15/525481/i_640x214_043185102.jpg ...
職業司機最鐘意夾住安全帶當帶左!

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-6-15 01:00 PM 發表
第一步加強阻嚇

危駕致他人死亡
不准保釋

可行嗎?
其實坐硬.,如果有第二度身份證隨時棄保潛逃,好大既法律漏洞

引用:
原帖由 kobe36 於 15-6-2021 04:21 PM 發表
買車一定要買AUDI,好硬淨
如果呂c機行快半秒就唔係咁講啦!

引用:
原帖由 Joeycky 於 15-6-2021 01:59 PM 發表
涉事仆街司機嚴重危害道路安全,搞出人命,仲可以保釋。
因為架車已撞,所以假髮覺得佢安全了!?

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-6-15 11:05 AM 發表
沙田大涌橋路前日發生嚴重車禍,造成一死七傷。三十三歲私家車女司機因涉嫌危險駕駛導致他人死亡被捕,昨日獲准保釋候查。據悉,她剛結束暫准駕駛導致他人死亡被捕,昨日獲准保釋候查。據悉,她剛結束暫准駕駛期即所謂「甩P牌」,或因看錯燈號發生意外。消息又指,事發時有一輛黑色私家車先衝燈直駛,該私家車三十歲女司機已自行到警署,警方向其發出擬控告通知書,會作進一步調查。

https://static.stheadline.com/stheadline/news_res/2021/06/15/525481/i_640x214_043185102.jpg ...
小巴男司機事發時沒扣安全帶,佢都有些責任

引用:
原帖由 omnest 於 2021-6-15 02:23 PM 發表

2/3年走唔甩。
真?我覺得只可能 緩刑2年機會大的 !

白車只係街燈,係小巴撞白車。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]