• 瀏覽: 47,673
  • 回覆: 206
  • 追帖: 1
+6
源自於印度的變種新冠病毒傳染力驚人,目前全英國各地超過90%的病例都和變種新冠病毒有關,有將近3成已經完整接種過兩劑新冠疫苗,最終仍不幸身亡...

係咪可以正式宣布阿斯利康對付印度變種收得皮? 唔怪得日本好似送瘟神咁將阿斯利康送畀呆灣啦。

新聞來源連結:

http://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/2098788/

看來已注射疫苗都不代表平安大吉。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-14 09:36 PM 發表
看來已注射疫苗都不代表平安大吉。
注射疫苗就算不是百分百防感染 ,理應可防重症和死亡。 阿斯利康對印度變種基本已完全失效。

歐盟重話疫苗護照包阿斯利康, 中國千祈唔好開畀佢哋。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-6-14 09:30 PM 發表
源自於印度的變種新冠病毒傳染力驚人,目前全英國各地超過90%的病例都和變種新冠病毒有關,有將近3成已經完整接種過兩劑新冠疫苗,最終仍不幸身亡...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210614/_2021061419340293929.jpg

係咪可以正式宣布阿斯利康對付印度變種收得皮? 唔怪得日本好似送瘟神咁 ...
歐洲有專家講過對南非同卬度變種病毒下跌得番兩至三成保護,同時又有血栓問題,
所以歐盟好多國家都棄用

台灣人真係慘,打AZ都要走後門。。。

都話左西歐疫苖一早瀨晒嘢, 否則登登都唔會咁好死, 肯放棄專利

香港要嚴防印度變種病毒

咁樣變種法

疫情攪多2年都未必攪得掂

引用:
原帖由 123火車頭 於 2021-6-14 09:44 PM 發表
咁樣變種法

疫情攪多2年都未必攪得掂
歐盟所謂疫苗護照一開,肯定全歐洲冚家富貴

嬰閪病毒咁L恐佈㗎

死英國白皮豬,欺我中華者死!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-14 09:42 PM 發表
都話左西歐疫苖一早瀨晒嘢, 否則登登都唔會咁好死, 肯放棄專利

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-6-14 09:38 PM 發表

注射疫苗就算不是百分百防感染 ,理應可防重症和死亡。 阿斯利康對印度變種基本已完全失效。

所以世衞早前認可國藥,科興

黃絲政治上腦,極端思想下只有所謂手足,同路人。
不同政見朋友,親人可置之不理甚至反目成仇,毫無道德倫理,只有立場,沒有是非,呢d就係正宗黃色思想

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-6-14 09:38 PM 發表

英國自己的變種,與印度是不同毒株組合

唔怪之送比呆灣人..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]