• 瀏覽: 79,801
  • 回覆: 369
+23
引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-6-15 05:20 PM 發表

他們不是愛說謊言,他們只是對自己在科技、科學、工業和政制上過去的優越成就感到十分自信,所以對外永遠是陰謀言論。又或者根本是他們對其他國家作壞太多,略奪資源之心太嚴重,變得害怕被那些國家清算,所以對外言論總是陰謀論作為起始。
見識過美國佬二次大戰之後, 韓戰越戰美蘇冷戰的所作所為, 就會明白美國佬本質是多麼陰險冷血同蠱惑, 牠們最感到優越的就是強權霸權和武力, 要得到的東西就會表面上先扮君子齊研究齊分享, 但背後就會凶狠蠱惑又偷又搶冷血冇人性, CIA, NSA, FBI不是慈善組織啊... 的確, 牠們過去做得太多邪惡歹毒冷血冇人性的虧心事, 所以才會凡事都心虛陰謀論... 因為牠們以為其他人都跟牠們一樣咁PK又賤格...

引用:
原帖由 桃花賭主 於 2021-6-15 04:50 PM 發表
法國同中國不嬲friend底,呢間法國核電公司仲要在大陸好多生意,唔止做一瓣。居然唔怕得罪中共,去美國求救兩次,好明顯中共唔聽佢支笛,唔肯停產檢查。如非大獲,點會反面式爆大獲?以後仲點合作?而中共的做法是先將個上限提升一倍,但短時間內,個洩漏升到新上限的九成,即是代表好撚大獲。但咁大獲都唔停產,是因乜解究? 中共話呢類洩漏行內常見,既然咁常見,點解呢個point說服唔到法國佬?最可怕是習近平的批示 ...
你呢條文宣作左幾耐?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 14-6-2021 18:31 發表
老尾最 L 多謠言
美弟眼中,中國的任何地方都會有問題,而自己任何地方都是合理的。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 14-6-2021 19:29 發表
不如作大D啦,反正都無正常人會信。
仇恨美國利益未所觸及的地方。

Bill Gate本身已成功研發安全核電技術係中國大力發展,做福人類!不過石油商政治捐款最實際,你攪掂左,邊個入油?真正有知識水平,就會明白核能,先係最有效同安全既解決污染同短缺辦法!

https://www.upmedia.mg/news_info.php?SerialNo=72884

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-6-14 06:28 PM 發表
美國見黑暴搞唔到香港居然又做謠話大陸漏幅射了 !

美媒周一(14日)報道指,美國收到報告指,中國廣東省台山核電廠有放射性物質外洩,過去一周正分析有關報告。共同營運核電廠的法國核反應堆製造企業法馬通(Framatome)警告,指「放射性威脅迫在眉睫」,又提及中國為求掩飾洩漏危險問題,不斷調高可接受的核洩漏的標準,以避免核電廠關閉。
報道取得法馬通去信美國能源 ...
如果係真就等於話比全世界知法國嘢好唔x掂囉…

日本仔倒核輻射水入海就聲都唔聲。

美國有咁好心通知聲?又黑中國

引用:
原帖由 廚房雀躍的山羊 於 2021-6-15 08:34 PM 發表
美國先檢視下自己的核電站,有那一間沒洩漏的?!
又臭蟲理論,別人家有臭蟲,所以我家有蛇都好合理

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]