• 瀏覽: 79,577
  • 回覆: 369
+23
法國公司出事唔係上報法國,而係美國?!

美媒,下次作野用吓腦啦。

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-6-14 06:28 PM 發表
美國見黑暴搞唔到香港居然又做謠話大陸漏幅射了 !

美媒周一(14日)報道指,美國收到報告指,中國廣東省台山核電廠有放射性物質外洩,過去一周正分析有關報告。共同營運核電廠的法國核反應堆製造企業法馬通(Framatome)警告,指「放射性威脅迫在眉睫」,又提及中國為求掩飾洩漏危險問題,不斷調高可接受的核洩漏的標準,以避免核電廠關閉。
報道取得法馬通去信美國能源 ...
『法馬通的首封信件是在本月3日發出,要求華府允許它們分享美方的技術支援,以解決台山核電廠正洩漏核裂變氣體的緊急安全問題。至上周二(8日)法馬通再次去信美國能源部,要求加快批准共享技術支援。』....好大一件奶酪

大亞灣核電廠起左20幾年啦咁近香港又唔見有事
台山核電廠10幾年貨仔攞嚟老作?

老尾西媒作大抹黑最叻

https://www.hk01.com/article/637953?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

Fake news

法國公司去信美國能源部講台山核電廠?呢間法國公司會唔會係間諜機構?

Diu梨腦冇,福島有冇出個聲!

附件

01.png(45.43 KB)

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-6-14 08:03 PM 發表
法國公司去信美國能源部講台山核電廠?呢間法國公司會唔會係間諜機構?
鬼佬嘅嘢,你當佢兄弟,佢當你契弟

美媒夠作武漢燒屍空氣質素變差!佢有無講佢本土燒咗五十萬差咗幾多?印度又差咗幾多?
信美國妓者,個腦都蠢過人!

作完故仔未

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-6-14 06:28 PM 發表
美國見黑暴搞唔到香港居然又做謠話大陸漏幅射了 !

美媒周一(14日)報道指,美國收到報告指,中國廣東省台山核電廠有放射性物質外洩,過去一周正分析有關報告。共同營運核電廠的法國核反應堆製造企業法馬通(Framatome)警告,指「放射性威脅迫在眉睫」,又提及中國為求掩飾洩漏危險問題,不斷調高可接受的核洩漏的標準,以避免核電廠關閉。
報道取得法馬通去信美國能源 ...
樓主只有9巨講沒人講,出POST就會封人,完全沒有言論自由。

日本核廢水排海,美媒及肥女做咗?

事件經檢查後證實,該次短暫排放的氣體量只佔每年許可限值的0.00044%,而根據國際核事件分級表以及核安全法規,事件於當日確定為0級偏差,對機組安全運行、員工健康、周邊公眾和環境並沒有影響。

<a href="https://img.in-en.com/upload/202003/23/113406877.jpg" target="_blank">
</a>

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]