• 瀏覽: 34,513
  • 回覆: 129
  • 追帖: 2
+22
引用:
原帖由 vampire912 於 2021-6-14 07:33 PM 發表

我覺得唔應該係警黑勾結,只可以講係警民合作,就算白衣人係黑社會人仕,黑社會人仕都係普通人,當佢都好事,幫警方合力打擊罪案時佢哋都係好市民,唔可以因為佢哋係黑社會而否定佢哋當時做嘅係良好市民嘅行為,而一班平時係好市民但嗰刻專誠搭車去自己無正常合法目的嘅地點去挑釁他人,呢班人喺嗰刻就係黑社會,大家唔應該將佢哋平時嘅身份定性落嚟,事情發生時佢哋角式已經調轉咗。
分析合理

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-6-14 07:46 PM 發表

係咪咁

引用:
原帖由 pk16042012 於 2021-6-14 07:49 PM 發表

高級?就吾係曱甴咩?有錢使?就去衝?很d係on9仔呢,係用黎去死既?都係死,有錢?就會鍚身d,都係去死啫
曱甴成日認為自己係精英,救世主。

結果就比人利用做送頭師

引用:
原帖由 男E 於 2021-6-14 06:21 PM 發表
教協前總幹事馮家強昨日發文,引述樹仁大學歷史系助理教授周子峰的《速讀香港史》的部分內容。書中提及2019年的反修例示威及國安法等事件,並指部分示威者幕後亦涉嫌得到境外勢力財政與物資的支援,令中央政府決定訂立《港區國安法》。

馮家強昨日在社交媒體發文,指行經一間書店時,發現一部《速讀香港史》(2021年5月初版)。他在帖文中引述書中的部分內容,當中提到在2003年,時任保安局局長葉劉淑儀多次到各大 ...
有冇寫港英時代幾黑暗?

引用:
原帖由 pk16042012 於 2021-6-14 07:40 PM 發表

依d吾係屈你啦,幻覺?黎咩
幻覺  都係幻覺!

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-6-14 07:49 PM 發表

教d黑暴去破壞同避追捕

都係嗰句、沒有淋桌停、沒有721!完

引用:
原帖由 95折 於 2021-6-14 06:39 PM 發表
洗腦小粉紅思維, 乜春都境外勢力
就好似拜登特朗普咁,一日到黑乜春都中國中國中國

提示: 違規內容已被屏蔽
指定教科書

引用:
原帖由 男E 於 2021-6-14 06:22 PM 發表
台灣勢力證據!

哇!相中嘅女子好肉, 呢D天使仔食得過。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-6-14 07:53 PM 發表

引用:
原帖由 男E 於 2021-6-14 06:21 PM 發表
教協前總幹事馮家強昨日發文,引述樹仁大學歷史系助理教授周子峰的《速讀香港史》的部分內容。書中提及2019年的反修例示威及國安法等事件,並指部分示威者幕後亦涉嫌得到境外勢力財政與物資的支援,令中央政府決定訂立《港區國安法》。

馮家強昨日在社交媒體發文,指行經一間書店時,發現一部《速讀香港史》(2021年5月初版)。他在帖文中引述書中的部分內容,當中提到在2003年,時任保安局局長葉劉淑儀多次到各大 ...
毒媒妓姐

最初係邊啲人最唔想修例,大家好清楚嘅,搞下搞下,就各方勢力,尤其外國勢力見有機,就越搞越大,到最後尾大不掉,冇人能夠收拾殘局,似六四同一版本,都係只有由阿爺最後去收拾爛攤子。

引用:
原帖由 lo90 於 2021-6-14 06:24 PM 發表
正一垃圾學者
正一垃圾黑暴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]