• 瀏覽: 36,002
  • 回覆: 143
+6
毒果話水壩崩,虎門橋冧,肺炎死一半人,深圳大廈會倒塌,最緊要曱甴開心就得。

全世界有冇一個地方是沒有核電廠?

引用:
原帖由 SunnyDay2017 於 14-6-2021 20:49 發表
全世界有冇一個地方是沒有核電廠?
德國冇, 但係佢要向法國買電

老作電視台

電視台的新聞都冇報道,相信又係流料!

有線電視有報

CNN廢噏當祕笈?係佢最威!獨家作文!

引用:
原帖由 dditto 於 2021-6-14 08:59 PM 發表
有線電視有報
唔算。對一眾香討藍屍,要CCTVB報至算!

人地澳門都未驚,你驚乜春啊?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-6-14 09:01 PM 發表

唔算。對一眾香討藍屍,要CCTVB報至算!
TVB 有報

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2021-6-14 09:04 PM 發表

TVB 有報
無看過!

假新聞,洩露左樓主你仲可以開到膠貼?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-6-14 08:38 PM 發表

你要求一份轉載,翻譯外媒報導嘅本地報紙,會知道哂所有細節?

CNN睇嚟會用擠牙膏策略逐啲放料。手上有兩封信慢慢玩。
蘋果冇翻譯到呢段,但你冇睇自己貼嘅英文報導咩?
咪寫咗話將廠外輻射安全上限調升超過一倍囉

記者唔寫「triple 」而用「more than double」,係咪暗示調升超過一倍但少過三倍呢?

It notes that this limit was established at a level consistent with what is dictated by the French safety authority, but "due to the increasing number of failures," China's safety authority, the National Nuclear Security Administration (NNSA) has since revised the limit to more than double the initial release, "which in turn increases off-site risk to the public and on-site workers.

As of May 30, the Taishan reactor had reached 90% of the allegedly revised limit

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-6-14 04:31 PM 發表
台山核電廠距離香港中區只約150公里,幅射塵幾小時內便可吹到港
點解美國仲唔疏散駐港總領事館入面幾千個特工?係咪草菅人命?
就係囉,輻島事故之後,米國航母都立即起錨駛出公海啦,有事佢米國佬仲唔即時撤退溜之大吉咩?
仲有啦,香港天文臺一直有監測輻射強度,遠少少呆灣騙子島一樣有輻射檢測制度,鄰近地區啲數據全部正常,法國佬唔通係靠問米靠報夢黎攞料收風"
當年啦,毛熊想隱瞞切爾諾貝爾事故,歐洲國家都即時反映話發現輻射數據出現異常啦,呢啲野瞞得住架咩?
驚呢啲,不如驚輻水由北面向南流仲好過啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]