• 瀏覽: 65,474
  • 回覆: 380
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 winbackhk 於 2021-6-14 07:51 AM 發表
求中國不如求 G7, 畢竟白白犧牲的利益是為了盟主,找盟友補償一下好應該。
梗係已經求助左豬7啦 乜你認為袋鼠同豬可以溝通同做朋友? 豬7一定當袋鼠係傻仔冇啋佢啦 依家知衰
豬七最叻就係幫襯你一枝酒 然後呢? 就直接找大陸傾生意 將自國的紅白酒牛肉等賣去大陸 白痴莫總理 白痴即係白痴

中共之前無數次對澳洲要求對話嘅電話都唔接, 最近連同澳洲連同嘅直線電話都剪埋。 澳洲佬, you have today 啦! you deserve it。 

準備開戰轉晒口風

唔同你買嘢,乜唔係話要圍堵中國嘅咩?!🤭

引用:
原帖由 daiichi 於 2021-6-14 07:54 AM 發表
即係話G7 傾咗幾日都係得個吉,一講到錢盟友就扮失聰
終於發現自己係最on9嗰個

澳洲如果道歉,阿爺會接受,但你既產品巿場己經被你契哥取代,唔會同你買喇

引用:
原帖由 eos888 於 2021-6-14 07:27 AM 發表
在中國與澳洲關係緊張之際,澳洲總理莫里森(Scott Morrison)6月12日稱,已準備好和中國「圍桌而坐」。彭博社6月12日稱,莫里森6月12日在七國集團

(G7)領導人峰會的新聞發布會上提到,澳洲正希望「重啟與北京的對話」。

莫里森表示,「我們當然希望對話能夠重新開始並繼續進行」,強調澳洲「隨時準備坐下來並就我們之間的夥伴關係如何發揮作用展開討論」。

白皮豬無恥可 ...
豬7入面咁多豬隊友,隨時準備制裁中國添喎,談乜輪野呢?唔好再打個打唔通嘅電話啦。

咩呀? 坐低傾開戰呀? 

對你老母!死鬼佬!

其實主動權在澳洲,只要莫里深比些誠意就得。。。。

談你老味啦,你乜嘢態度對中國呀,到時都係不歡而散嘅啫,過主啦

澳洲佬你就低低地認衰,特價比中國,再減關稅,重修舊好。再遲d中國買齊貨又要等下一年採購架啦

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-6-14 08:06 AM 發表
價值唔同無野好傾
跪下來談有冇得傾?  

跪你深.

一廂情願講畀自己國民聽,發多幾年夢先啦

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-6-14 07:42 AM 發表
中國太高調
變咗唔係咁易搵下台階
依家向澳洲讓步會太無面太失威
依家中國唔係要下台階,係要槍打出頭鳥

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]