• 瀏覽: 79,515
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
+42
引用:
原帖由 golfboy 於 2021-6-14 09:17 AM 發表

係小便宜,碰啱撞到個小氣記仇689,命也!
佢貪得唔…高明!

引用:
原帖由 dan_dan524 於 2021-6-14 09:18 AM 發表

中央都吾想香港玩到咁大,但香港人突然變得咁叻,利用媒體作假新聞,假記者,醫護去配合,煽動市民,就肯定吾簡單,如果背後無其他勢力去教呢班人香港人係無可能做到,可惜好多香港人仍然選擇相信佢地。
宜家結果好…就得喇!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-6-14 11:07 AM 發表

林太只需執行到中央俾佢既任務就好穩陣.....
議員走嘅走辭嘅辭,冇一個可以再入閘,公職全部宣誓唔宣即炒,港台高層個個提早退休跳船,被拘捕例必判坐監…

香港從此…天下太平。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-14 02:15 PM 發表

有冇投訴話裡面好熱??
菊花茶可以…降火!

引用:
原帖由 天天奇馬 於 2021-6-14 05:12 PM 發表

同意,冇林鄭攪到香港仆街咁濟,都立唔到國安法,真係全靠林鄭立大功。
過程不重要,結果先係最重要!

有國安全港平安~

引用:
原帖由 hung663 於 2021-6-14 05:53 PM 發表

仲有6大產業支柱,攪到多左幾十萬雙非。
正合泛民及地產商…心意!所以最後都係要坐監~

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-14 06:17 PM 發表
成日講到愛國愛黨,幾多個靚仔,送去北京,讀書㗎?
愛國在…心中!

北大及清華點可能收,香港班初中程度嘅…準大學生架?

內地初中生都比香DSE生醒好多喇~

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-14 06:28 PM 發表

我冇讀心術㗎,我淨係睇表演㗎咋!!

你夠中心嘅,咪送你個細路去北京,證明自己對中國中心囉。

又或者去美國領事館,要求美國制裁你囉!!
大陸唔會收…港青架!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-14 06:43 PM 發表

所以,根本香港好多產業都會收縮,起咁多公屋嚟把鬼咩,好多勞動力都應該離開香港。

同埋起公屋要錢㗎,產業衰退,香港人有幾多錢俾政府做大頭鬼啊?

你信唔信,而家呢班工聯會,民建聯,識得幫香港人搵錢?
政府揾錢主要靠…稅收!

打工仔個個要交稅,做生意全部覂交稅,股票及樓宇要交印花稅!

庫房有錢當然要"照顧"小市民嘅…生活喇~

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-14 06:49 PM 發表

大陸出世嘅,叫你收返自己人都唔得,要屈香港人起樓俾佢哋住人!!

你幾時去美國領事館,申請制裁先?如果唔係,唔好成日喺講忠心。
港青未到北大青華最低"收生標準",叫人地點可能收你港青入學呀!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-14 06:55 PM 發表

少啲公屋,少啲福利,香港咪可以交少啲稅囉,自己有權支配自己嘅財富,先至係每個人嘅夢想。
你自己去同…英美歐等,叫佢地調低稅率,同時減少社會福利囉!

美國每月新申領失業援助嘅人,係以數百萬人計架~

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-14 07:00 PM 發表

以前香港人,讀北大,清華,好似有優惠㗎喎,而家有冇唔知。

而且嗰班人,喺大陸出世,喺香港住唔落去,返大陸,咪耕田囉,做耕田佬都係光榮㗎。

冇話一定要讀大學,做中產嘅啫。
辛苦難得移民香港,當然想全心全意服務香港社會喇!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-14 07:02 PM 發表

所以某個程度,我支持特朗普㗎,一啲冇用嘅人,又唔係土生土長嘅,叫佢走,有咩問題先?
當然問題大喇~起碼佢無得連任先喇!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-14 07:08 PM 發表

唔好玩啦有幾辛苦啊?

而家喺大陸搵到食嗰班,有幾多人願意落嚟啊,落親嚟香港嘅,好多都係大陸撈唔掂,諗住晚年喺香港食福利嘅。
房署及社署冇權查人內地資料架!

有田有地有租收,一樣可以揾議員及社工幫手,可以特快派公屋及綜援。

又食又拎真係好,好彩香港泛民幫手,投票反對房署社署設七年居港期限咋~

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-14 07:11 PM 發表

咁你諗住香港政府加幾多稅,佢幫窮人起公屋呢?每個月洗一大筆錢去養佢哋呢??

定係你根本唔使交稅㗎?

如果你有錢,我唔介意你捐㗎,但係就唔好拖埋我落水囉,我都係一個小市民,每個月慢慢緊嘅咋。
香港生活,三公必勝!
(公屋,公務員,公援)

公屋…
交租二千幾,十年免審查!
議員又住得,pt.25又住得!

公務員…
小六嘅學歷,薪金都過萬!
福利都算好,公屋俾間你!

公援…
每當經濟好,雙糧當花紅!
每當經濟衰,雙糧道難關!

一切只怪自己… 當年傻仔!
好在宜家大學生… 夠醒目!

認清咗目標… 向三公出發!
就可支持到生活… 七件事!
吃喝玩樂… 玩食訓~
股樓政經… 你咪講笑!