• 瀏覽: 79,539
  • 回覆: 1,290
  • 追帖: 1
+42
地產幫都唔好人得去邊,阿爺心知肚明

不在其位,不謀其政。
梁振英任務已完,出少句聲當幫忙。
還有班Keroro100,媒體,黃人,不停攻擊特首。。。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 08:09 AM 發表

你間公屋係租既啫
如果你不滿Upgrade咗

你可以申請去D比較舊既公屋住
同人換 一定有人同你換 有乜好嘈?
租置計劃推出原意…
高官/富豪買回風水屋!
(華富,華貴等等。)
老人家住開同時,
死後家人可保留。

但點可以只賣自己人?
所以咪有租置計劃囉!
(第一期折上折幾皮咋)

宜家係行緊第三期…
冇折扣照正價出售,
幾十萬就可以買斷!
(山景轉手都… 2XX萬喇)

三萬買入…
2XX賣返出去,
即刻可以買新私樓!
(政府日日支助人買樓)

但大前提…
你要係租置邨住戶!!

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-6-14 06:16 AM 發表

講完自己有無更好解決方法? 無...
佢自己先係"假大空"加"玩政治"....
石地産霸權代理人,阻香港向前發展的最大敵人

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-6-14 06:16 AM 發表

講完自己有無更好解決方法? 無...
佢自己先係"假大空"加"玩政治"....
你又知冇?

引用:
原帖由 apple270203 於 2021-6-14 08:11 AM 發表

👍🏻呢啲就係教育同渲染嘅問題!
香港呢一代,好多心態已經變晒!
香港生活,三公必勝!
(公屋,公務員,公援)

公屋…
交租二千幾,十年免審查!
議員又住得,pt.25又住得!

公務員…
小六嘅學歷,薪金都過萬!
福利都算好,公屋俾間你!

公援…
每當經濟好,雙糧當花紅!
每當經濟衰,雙糧道難關!

一切只怪自己… 當年傻仔!
好在宜家大學生… 夠醒目!

認清咗目標… 向三公出發!
就可支持到生活… 七件事!
吃喝玩樂… 玩食訓~
股樓政經… 你咪講笑!

有錢都不如用黎…
換電話,食好野,去旅行!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 07:58 AM 發表

是其是 非其非
呢個我同意689處理比777好
689處理過D咩?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 06:21 AM 發表
同意 佢講事實
所以我覺得咁多個特首
最好係曾特首
無咁多麻煩野
所以咪歷史上第一位坐監的特首囉

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-6-14 07:49 AM 發表

林鄭搞到香港雞毛鴨血,中央推出國安法係不得己,中央自己承認,只因林鄭搞亂香港,中央不得不出手。國安法係國內法,在香港實施,實際一國兩制只剩下一國半制,所以何生話林鄭引來西方制裁,實施國安法並不是林鄭功勞,而係佢失敗施政引起。再説,梁振英任上點玩政治呀?國教幾個黃毛小子反對就取消,咁叫玩政治?政改也是中央人大設下底線,也販民反對,關梁振英乜事?佔中事件射幾個催淚彈後,梁振英改用軟功收拾,最後和平結 ...
佢點解比中央調走
要勿忘初心

周挺做

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-6-14 06:05 AM 發表
【明報專訊】特首選舉明年3月舉行,兩任特首林鄭月娥、梁振英近日多次隔空喊話。立法會最資深議員、經民聯石禮謙接受訪時點評歷任特首的房屋政策,形容林太「有野心」,施政重點助人置業,但批評「明日大嶼是『假大空』」;梁振英有心覓地建屋,但缺乏公務員支持,而他任內「玩政治」,引發激進政治的冒起。石禮謙表示誰是下任特首都「無所謂」,「政治已經沒空間去玩」,預料下任特首將銳意發展經濟民生。

黃瓜佬出手了. ...
明報  比毒果入侵? 反政府反到出面 假中立! 訪問d思角失調架人   當專輯? 當初反對8萬5 搞到而家住屋問題! 而家反對大魚計劃   20年後又出現住屋問題!  人囗吾會增長架?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 06:21 AM 發表
同意 佢講事實
所以我覺得咁多個特首
最好係曾特首
無咁多麻煩野
因為貪曾正正就是四大地產商嘅傀儡,當然唔會有麻煩啦,多得果條仆街,香港香先有今日嘅局面。

唔鬧貪曾,大家明㸃解啦,

引用:
原帖由 havefun2014 於 2021-6-14 07:09 AM 發表
梁振英狡滑狠毒、 港毒之父。林鄭蠢過隻豬但又以為自己好醒!兩條粉皮害死香港!
我都聽過有人話 “梁振英狡滑狠毒”, 但又舉唔出幾多個實證。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]