• 瀏覽: 79,166
  • 回覆: 1,290
  • 追帖: 1
+42
引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-6-14 07:53 AM 發表

衹係成功在港落實及推行…國安法,這一項足已令佢連任或入政恊做副主席喇!
國安法本身就係非必須,如果早兩年香港唔係咁亂,根本就無需要,只要通過23條就夠。係林病令香港咁亂,收唔到科,逼於無奈先要立國安法。呢個根本稱唔上功積

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-6-14 06:52 AM 發表

佢係幾好,仲好配合泛民嘅動作, 個幾年搞個人人冇樓住!!好到不得了!
所以地產霸權一定要剷除

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-6-14 07:57 AM 發表

無咗黃暴,何來國安?

香港從此安定繁榮~
你知唔知國安法實施於香港,得罪咗成個西方世界?中國係不得己為之?你估中央好想㗎?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 07:51 AM 發表

你覺得曾特首失誤
你答咗我

你本身係跌落邊個Range先?
公屋 居屋 私樓?

如果唔係我理解唔到你既不滿
個個月光族+哽老族… 點買?
只追求吃喝玩樂… 玩食訓!

你打開無線 J2 台睇睇先…
個個節目都係教緊… 消費!

電視廣告就死得人多…
清咭數… 貸款講咁易!
用黎旅遊飲食高消費…

咁邊有儲蓄去買同供…
需求已經出現咗斷層!

住屋問題當然係…
留俾香港政府喇!

沒建議 只批評
唔該 慳番

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 07:55 AM 發表

Upgrade個商場
更新市區容貌
你之後住都住得舒服D 有乜問題?
你鍾意永遠都住殘殘舊舊既地方
免費幫公屋租戶升級,可見政府福利算唔錯!

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2021-6-14 07:58 AM 發表

一定是政治打鴨
港英AO出身,又靠攏地產商!

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2021-6-14 07:58 AM 發表

國安法本身就係非必須,如果早兩年香港唔係咁亂,根本就無需要,只要通過23條就夠。係林病令香港咁亂,收唔到科,逼於無奈先要立國安法。呢個根本稱唔上功積
立到23條先講喇!立到就冇今日喇~

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-6-14 08:00 AM 發表

個個月光族+哽老族… 點買?
只追求吃喝玩樂… 玩食訓!

你打開無線 J2 台睇睇先…
個個節目都係教緊… 消費!

電視廣告就死得人多…
清咭數… 貸款講咁易!
用黎旅遊飲食高消費…

咁邊有儲蓄去買同供…
需求已經出現咗斷層!

住屋問題當然係…
留俾香港政府喇!
👍🏻呢啲就係教育同渲染嘅問題!
香港呢一代,好多心態已經變晒!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-6-14 06:05 AM 發表
【明報專訊】特首選舉明年3月舉行,兩任特首林鄭月娥、梁振英近日多次隔空喊話。立法會最資深議員、經民聯石禮謙接受訪時點評歷任特首的房屋政策,形容林太「有野心」,施政重點助人置業,但批評「明日大嶼是『假大空』」;梁振英有心覓地建屋,但缺乏公務員支持,而他任內「玩政治」,引發激進政治的冒起。石禮謙表示誰是下任特首都「無所謂」,「政治已經沒空間去玩」,預料下任特首將銳意發展經濟民生。

黃瓜佬出手了. ...
當年 玫瑰園計劃 將軍澳填海 中環繞道邊一個唔係畀人鬧假大空 而家的人 先至知道 前人幾日宴遠見

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-6-14 07:59 AM 發表

你知唔知國安法實施於香港,得罪咗成個西方世界?中國係不得己為之?你估中央好想㗎?
就係立唔到23條,先要推出國安法!

即時安定繁榮,走嘅走拉嘅拉,冇人再可以隨便做到議員。

中國已經上咗火星喇,中俄兩共邊個敢郁?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]