• 瀏覽: 42,382
  • 回覆: 1,256
  • 追帖: 1
一向支持習總書記 支持中央!
熱賣及精選
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 07:31 AM 發表

上訴得直
事實現實社會無乜香港人憎曾特首
全港各大小報都頭版報導,貪曾美名及入冊,全港人都嫌棄佢喇!

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-6-14 06:57 AM 發表

林鄭真係…好好彩!

推收例反而益咗香港,等港台幫手向全世界展示咗"暴徒亂港暴行"!

等中央可以…名正言順,在港推"國安法"變成理所當然,全港市民都極為接受!

立法會及區議會議員全被拘捕,走嘅走拉嘅拉,冇一個可以再次"入閘";暴徒個個都被判要坐監;收公帑糧嘅全部要宣誓否則即炒;港台又年年空降台長及政助,個個高層即時跳船提早退休,連黑珍珠都冇得留低。

林鄭真係食也食著豆,無 ...
我覺得林病係千古罪人,令香港社會撕裂,一上台就話大和解,反修例又跪低,婦人之仁,無大將之風,不適合做領導人。香港撕裂係已經不能補救啦。幾多朋友,家人反目,林病罪該萬死,仲想連任?所謂問責制,其實應該就係做錯野就落台,唔係賴死唔走,如果你係有能力,就唔會攪到咁衰啦,現屆政府所有官員都應該落台,搵過D有能力的人上去做!目前只有警隊新一哥做得比較稱職,其他只會推卸責任,不作為

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 07:43 AM 發表

當然
唔搞野 就唔駛止暴制亂
咁你話我知搞咁多野做乜?
為咗可以…名正言順咁,在港推行國安法!

林鄭因禍得福,立咗大功。

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-6-14 07:32 AM 發表

立咗個咁大嘅功,冇可能唔連位喇!

國安法一出,即時平靜曬~
林鄭搞到香港雞毛鴨血,中央推出國安法係不得己,中央自己承認,只因林鄭搞亂香港,中央不得不出手。國安法係國內法,在香港實施,實際一國兩制只剩下一國半制,所以何生話林鄭引來西方制裁,實施國安法並不是林鄭功勞,而係佢失敗施政引起。再説,梁振英任上點玩政治呀?國教幾個黃毛小子反對就取消,咁叫玩政治?政改也是中央人大設下底線,也販民反對,關梁振英乜事?佔中事件射幾個催淚彈後,梁振英改用軟功收拾,最後和平結束,可見梁振英施政手段多面化。販民專玩針對,其實梁振英最為香港好,取消雙非,限奶令都得罪中央高幹!

批評個個都識,建議就未必個個都有,識得話人假太空,甘就講下怎樣做先能解決到土地供應解決房屋問題先得也,冇好過人家方案就吾好刁人,收地又吵,較野公園地又吵,填海又吵,冇地起樓又吵,吾通問內地要深圳土地用咩?就算內地比,相信一樣會吵。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 07:40 AM 發表

其實我識好多普通打工仔都買到私樓
人地搵命搏
同埋你埋怨 你首先話畀我知
你本身係跌落邊個Range先?
公屋 居屋 私樓?
領展… 令公屋超越私樓!        
宜家公屋,居屋…
全部商場領展管理!

個個商場改頭換面…
又大又新又靚又好!

但費用全部股民俾…
住戶一亳都唔駛出!

領展旗下商場街市…
不段引入高當品牌!

紅酒和牛應有盡有…
其實領展洞悉先機!

住戶其實先最有錢…
住戶先係可消費群!

唔駛樣樣節衣縮食…
為咗供租貴價私樓!

宜家公屋居屋住戶…
買野食野選擇極多!

生活配套超越私樓…
但租金管理費落後!

李嘉誠喉舌,左人發達猶如殺人放火,一定要ban

]

泡沫只有在破滅後,才知道是泡沫 - 格林斯潘
引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2021-6-14 07:45 AM 發表

我覺得林病係千古罪人,令香港社會撕裂,一上台就話大和解,反修例又跪低,婦人之仁,無大將之風,不適合做領導人。香港撕裂係已經不能補救啦。幾多朋友,家人反目,林病罪該萬死,仲想連任?所謂問責制,其實應該就係做錯野就落台,唔係賴死唔走,如果你係有能力,就唔會攪到咁衰啦,現屆政府所有官員都應該落台,搵過D有能力的人上去做!目前只有警隊新一哥做得比較稱職,其他只會推卸責任,不作為
衹係成功在港落實及推行…國安法,這一項足已令佢連任或入政恊做副主席喇!

明日大嶼 早發展早著數

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-6-14 07:49 AM 發表

林鄭搞到香港雞毛鴨血,中央推出國安法係不得己,中央自己承認,只因林鄭搞亂香港,中央不得不出手。國安法係國內法,在香港實施,實際一國兩制只剩下一國半制,所以何生話林鄭引來西方制裁,實施國安法並不是林鄭功勞,而係佢失敗施政引起。再説,梁振英任上點玩政治呀?國教幾個黃毛小子反對就取消,咁叫玩政治?政改也是中央人大設下底線,也販民反對,關梁振英乜事?佔中事件射幾個催淚彈後,梁振英改用軟功收拾,最後和平結 ...
無咗黃暴,何來國安?

香港從此安定繁榮~

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-6-14 06:16 AM 發表

講完自己有無更好解決方法? 無...
佢自己先係"假大空"加"玩政治"....
最好的方法是什麽都不做,牠便可以繼續享受利益。

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-6-14 06:52 AM 發表

好到要…坐監?!
一定是政治打鴨

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]