• 瀏覽: 79,639
  • 回覆: 1,290
  • 追帖: 1
+42
支持CY再做特首!淋病廢到一個點加上暗黃,中央早就想炒佢!班地主打手為反CY只能焗撐淋病

引用:
原帖由 74x 於 2021-6-14 06:11 AM 發表

揾40多歲後生去做
好似法國總統同加拿大總理個啲咁

等九月份出咗選委

就可以協商下屆特首

引用:
原帖由 chan198999 於 2021-6-14 06:55 AM 發表

佢係累積民怨俾左後兩個的政府。。。搞自由行又不好好規劃地區,他對起樓最不積極,結果當時報紙大多報道成村人都窩在劏屋和自殺,結果他後來民望是低水。
所以好多事情有多角度,佢唔起樓,私樓市場就自然升得快,有樓果班就飲得杯落,當然笑呵呵,而需求人士亦一直增加,停幾年累積落黎,下一任就大鑊d,好簡單的供求問題,冇可能唔做野都ok, 問題只會日積月累,下位埋單

點鬧都冇用啦,快d幫下AA賣樓仲好啦。死老野

引用:
原帖由 Island-Man 於 2021-6-14 09:50 AM 發表

就算有棕地綠化帶都好,點解唔可以造多啲地等香港人可以住得冇咁擠迫?而且有一點很重要的就是如果發展棕地或綠化帶,成本也可以去到好高包括提升周邊基建例如道路、渠道、供水和電訊設備,一來影響附近居民二來時間長成本很高,填海造地是時間最短成本效益最大!
回歸前好大部份新增土地都係填海得返嚟

引用:
原帖由 高達0.1 於 2021-6-14 09:42 AM 發表

『公屋政策其實好簡單。。。
攞返三份二公屋富戶大把單位。。。。
使乜咁唔環保開天闢地!?!?!?』
點囉?咁易囉就囉左了,好多人身家已轉移,打自由工唔駛交稅,唔係想像中咁易做到,好似長毛做耳猿咁高人工都囉唔到。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 06:36 AM 發表
我印象曾特首任期
無引發過大型上街事件
只是出現過一般正常遊行
個幾年市民最快樂
你講出事實👍👍👍

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 10:12 AM 發表

以前無黑警
遊花園呀,即係一向都大型遊行,你當曱甴頭死㗎,人哋付出咁多黑金,仲有,只有暴徒壞人恐怖分子先怕警察,先話佢地係黑警

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2021-6-14 07:20 AM 發表

李黃瓜隻狗出黎吠la
估唔到做特首做到坐監都有人出黎洗白,定係地產商又出手想做野呢?

引用:
原帖由 LolototoXxx 於 2021-6-14 08:26 AM 發表
唔鬧貪曾,大家明㸃解啦,
曾生係回歸後最太平既日子
當時令好多移左民既香港人回流
不過呢D已經成為歷史

垃圾會已完除咗鬧,就只有鬥市,自己一無建豎,每個月十萬袋袋平安

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-14 06:36 AM 發表
我印象曾特首任期
無引發過大型上街事件
只是出現過一般正常遊行
個幾年市民最快樂
佢做過什麼大家心照,佢係幫邊個國家,大家更清楚!

阿石生,你左批評右批評,馬後炮最叻。你咁有遠見,有無好辦法解決香港人住屋問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]