• 瀏覽: 79,624
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
+42
引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-15 11:47 AM 發表

其實你都可能係個反共分子個喎,不如咁啦,你去美國領事館,申請美國政府制裁你啦。
你要求老美做咩,你自己去要求啦...

而家中央唔洗我要求,都已經做左我覺得要做既事, 就係DQ晒d反中白痴...

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-15 11:48 AM 發表

唔好成日喺度扮愛國分子啊,冇地產業,幫你搵錢,你有啲咁貴嘅噴水池起?

有錢分,有錢送個仔女出外國讀書?
地產d錢咪又係香港人中國人身上搵,搵到錢當然要負返社會責任...

不過地產又好建制又好, 都唔會泛民咁搞出破產社會黑暴... 好地地破壞左幾十億既野...

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-15 11:49 AM 發表

厚臉皮 乞人憎
唔怕畀人歧視
事實又無乜問題既
反中白痴咪就係咁賴死, 乞完個bno 人地比埋,仲繼續 “厚臉皮 乞人憎”咁留係中國地方...

引用:
原帖由 愚人之石 於 2021-6-15 12:26 PM 發表

梁振英有心覓地建屋,但缺乏公務員支持

咪講咗梁英有心解決問題啦,不過有人心盲啫,北部有開發、郊野公園開發,俾地產黨否決咗啫.
泛民為破壞穩定,地產為更大利益...但地產太貪,自由行吸盡利益還不滿足...

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-15 12:27 PM 發表

唔好玩啦,大部份資產都唔喺香港啦!!

只不過香港朋友多,留喺度姐,錢放喺外國,自己住下香港,住下大陸。

我只不過睇唔順眼你呢種人!!
王秋赦 運運動來了,機會來了,命運可以改變了,發大財了!
唔好玩啦,係得香港搵錢,梗係香港搵得多過外地啦...

係中國,只有反中白痴最唔順眼,我外國都好多朋友,都話反中既都係D只識FF既白痴...

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-15 12:43 PM 發表

算啦!到最後啦!!

如果真心為香港好嘅,就要諗吓點搵錢,香港最重要嘅問題係定位,產業,你冇足夠嘅產業,你根本養唔到咁多人,你根本冇能力搞福利社會。

依家香港失業率,咩情況,大家都知,
大家都唔知道疫情過後會點樣,不過我個人比較悲觀,所以,我反對起公屋,因為你要搞清楚,你哋起咗公屋,公屋仲要好龐大嘅經常開支。

條數你諗住去邊度搵呀,伸手問阿爺攞啊?
定係唔要面咁,叫地產佬俾你啊?
你肯食住大陸發展條水, 多多錢都有... 香港地就係值錢, 有地賣已經變錢...

搵到錢就要收多d稅,全世界一樣, 家又無叫佢地比多d先...

你最後唔最後,其實都唔會聽你...,政府同中央根本唔會再理d反中白痴...

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-15 12:29 PM 發表

你做咗啲乜嘢啊,咪癡喺政府後邊搵着數囉,香港靠你哋呢班人?
反中白痴諗住痴老美揾著數,點知而家7晒唔上唔落... 5大xx 三兩下就收皮死狗咁...

真係唔知邊個靠錯邊個...

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-15 03:32 PM 發表

咁唔鍾意外國
你又用外國發明既晶片出網
返去耕田嘛
我無話唔鐘意外國野囉,我係唔鐘意外國政府,唔鐘意外國政府既管治..., 梗係要留係香港啦...

仲有, 反中白痴話中國唔受歡迎, 但外國買中國貨買到自己總統都驚, 咁所謂唔受歡迎咪即係反中白痴一直自打嘴巴...

所以話,反中都是白痴的..

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-15 04:07 PM 發表

芝麻人做衰野
影響埋我
同埋中國是死物
我都唔明點反?
(死左投過胎,咪唔影響你囉...

我無話唔鐘意外國野囉,我係唔鐘意外國政府,唔鐘意外國政府既管治..., 梗係要留係香港啦...

仲有, 反中白痴話中國唔受歡迎, 但外國買中國貨買到自己總統都驚, 咁所謂唔受歡迎咪即係反中白痴一直自打嘴巴...

所以話,反中都是白痴的..

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-15 04:32 PM 發表

又忍唔住出嚟!!

其實你有咩權,決定邊個係反中啊,你問過阿爺未啊!

狐假虎威,係一啲冇用小人,常見嘅現象!!
自己搞唔掂,就搬個阿爺出嚟,阿爺同唔同意你咁做㗎?

如果,我真係犯咗國安嘅,報國安,等國安拉我囉!!
如果唔係,你講嘅全部你個人意見,即係廢話啦!!
你鬧得人, 我唔鬧得人咩... 又係反中白痴d雙...

講下野都叫狐假虎威, 真係有狐多虎, 你而家仲有得9up?

我邊句話你犯國安法? 又FF... 其實而家拉乘d無膽怕死既得把口,咪L咁睇得起自己吧...

我唔代表呀爺你又得咩? 咁你講d野咪仲廢過我...

仲有係條白痴話比中國人影衰, 你有咩方法改變? 你不如教下佢仲有咩好方法啦, 自己都睇唔起自己身份, 死左佢投過胎咪最L簡單...

引用:
原帖由 狂人甲 於 2021-6-15 04:42 PM 發表

至於人口增加嘅問題,就返到一個基本問題,就係香港嘅定位,同埋產業問題,香港人口老化,其實係可以直接返祖國,養老的。

其實好多人咁做。我估我老咗都應該會咁做。

如果香港,根本就冇產業,養活咁多人口,你不停咁樣輸入人口,其實係一種責任嚟㗎喎。
咩叫責任? 佢得到香港人身份就要照顧到佢地需要啦...

我都唔會話教育開資教班白痴出來就cut 教育開資咁唔負責任啦...

而家香港就係要發展新土地維持香港經濟發展, 唔係反中白痴咁支持完d泛民來破壞轉頭又扮要付責任...

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-6-15 06:08 PM 發表

師兄,無謂同D反中白痴嘈!!!佢想搞到你犯錯!!!在衆人面前出醜!!!有得佢死唔斷氣!!!
佢地邊有呢d本事...

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-15 06:31 PM 發表

所以你應該係唔識村屋規則
起村屋首先要有丁權
一個丁權限制只可以起700呎3層自用

點解你會覺得放寬起5-7層有幫助?
起完間屋個業權都係屬於個丁
多起只係送錢畀個丁洗
唔係鐘意講“本土”, 人地呢d先係真本土...

反中白痴講既“民主”,“自由”,“本土” , 全都有名無實... 假本土仲諗住搞港獨霸住香港, 真係無賴到...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]