• 瀏覽: 151,664
  • 回覆: 666
  • 追帖: 3
+15
引用:
原帖由 nccy2000 於 2021-6-14 12:10 AM 發表

印象中有單醉酒駕駛撞死人,都係判好輕,根本冇阻嚇力🤬🤬🤬
但巴士佬嗰單好似判得唔輕!

小巴:螳臂檔車,audi:以輪擊石
大家無諗過咁既畫面,不過我認為小既車身中間位太輕同偏高好容易翻車

願死者安息 RIP

引用:
原帖由 bonod 於 2021-6-14 12:18 AM 發表
開頭我仲以為係個老母星期日揸車載住兩個仔去街添, 條女人撞完架小巴反1死幾傷, 仲若無其事咁, 佢果一刻可能仲以為係小巴佬錯累左佢, 果女人同兩個男人果種見人死傷, 自己卻莫不關心的態度, 真係令人髮指
開頭第一次睇片都覺得係一個老母帶住兩個仔

撞完之後見死不救

33碎又肥又矮,成個C9咁

失業要賣車?
定係趕住移民英國,所以賣車?

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2021-6-14 12:23 AM 發表
33碎又肥又矮,成個C9咁
試車去交通黑點試,真係天才,肥婆抵死

黑車衝燈, 白車個盲毛又跟住衝, 害死人呀, 黑車好自首

白車女司機入硬,呢樣無懸念。

但係小巴司機會拋到夾在車身和路面中間,
有機會係無扣安全帶或者不當使用安全帶,例如搵個夾頂住等條帶收唔實,見過好多職業司機係咁。

如果真係咁,抝賠償時白車女司機就有機會唔使負全責。要負幾多百分比嘅責任真係要睇佢請到個乜嘢律師同埋個官點判。

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2021-6-13 11:43 PM 發表
沙田大涌橋路今午(13日)發生1死7傷的嚴重交通意外,小巴司機被夾在車身及路面之間慘死。涉事私家車女司機事後報稱心口不適送院,經治理後已出院

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210613/480869242019778560238961.jpeg/agNDlSftdaYRqIQspYTFgcDH3i-AVfkud7mKlXe5ipU

沙田大涌 ...
沙田大涌橋道成日都有意外, 真係交通黑點

個小巴司機俾佢害死,佢良心過意得去嗎?

引用:
原帖由 大大很大 於 2021-6-14 12:25 AM 發表

試車去交通黑點試,真係天才,肥婆抵死
而家就係即場示範架車在交通意外碰撞下如何保護到車裏面嘅人

引用:
原帖由 中環浪漫的裙 於 2021-6-14 12:28 AM 發表

沙田大涌橋道成日都有意外, 真係交通黑點
真係一搵,好多單……

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2021-6-13 11:59 PM 發表

未正式賣出,試車啫
就係試撞擊力比個買家親身感受下,無花無假堅撞,合格,試完要買㗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]