• 瀏覽: 150,700
  • 回覆: 666
  • 追帖: 3
+15
引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2021-6-13 11:43 PM 發表
沙田大涌橋路今午(13日)發生1死7傷的嚴重交通意外,小巴司機被夾在車身及路面之間慘死。涉事私家車女司機事後報稱心口不適送院,經治理後已出院

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210613/480869242019778560238961.jpeg/agNDlSftdaYRqIQspYTFgcDH3i-AVfkud7mKlXe5ipU

沙田大涌 ...
睇完過往嘅結果,真係不敢相信

附件

B15A0E28-0AA0-4020-99FE-ED926596B929.jpeg(339.17 KB)

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-6-13 11:51 PM 發表

香港揸車撞死人判好輕唧
係。暫時我記得最多都係判五年。始終法例咁訂明,無計。最好取消呢條法例,全部改以誤殺罪論處,相信阻嚇力會大好多

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2021-6-13 11:43 PM 發表
沙田大涌橋路今午(13日)發生1死7傷的嚴重交通意外,小巴司機被夾在車身及路面之間慘死。涉事私家車女司機事後報稱心口不適送院,經治理後已出院

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210613/480869242019778560238961.jpeg/agNDlSftdaYRqIQspYTFgcDH3i-AVfkud7mKlXe5ipU

沙田大涌 ...
去年6月甩P即係同個P字冇關喇,坐3碌走唔甩,出返嚟,考唔考得返個牌都係未知數,佢個名應該呢世都買唔到車保

RIP

引用:
原帖由 Vin.Diesel 於 2021-6-13 11:53 PM 發表
可能在車上買家有問題猛問女司機,女司機答問題又要介紹架車點好,顧唔到路面情況??? 唉
女司機個老公都幾廢,幫唔到個老婆sell架車。個女人又要揸車又要sell 車,出事坐10碌8碌

我猜判六個月,以我對歴來香港法院的了解。

引用:

沙田大涌 ...
前面間黑車沖先加上P牌,整定

Rip!
佢都知自己手車唔掂諗住買車,點不知始終都避唔過呢一劫。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-6-13 11:58 PM 發表
示範部車既威力啫
試左好安全

引用:
原帖由 pkowen 於 2021-6-14 11:15 PM 發表

前面間黑車沖先加上P牌,整定
如果佢真係專注駕駛嘅就唔會俾人影響到。(完)

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-6-13 11:51 PM 發表

香港揸車撞死人判好輕唧
無錯, 睇返案例, 我估最多都係2年左右

引用:
原帖由 123456siu 於 2021-6-14 11:24 PM 發表

如果佢真係專注駕駛嘅就唔會俾人影響到。(完)
個到要做法事,同改燈號設計

其實好多人誤解了
不是沖燈問題
首先果度係4線
先有紅燈
然後右手邊停車先、
左向右未停(即小巴果條向第一城方向)
此時仍然紅燈
但孭仔燈向左轉綠色箭嘴會著綠色
表示只係左去2條線可以行車
右手2條線仍然紅色
不能向前行及轉右
果2部車係入錯向左的行車線
大燈仍然是紅色
孭仔燈只係左轉綠色(約30秒後才全綠色)
運輸署應該要改啦
果度成日撞,,,,
改為綠色才可行車
取消左轉綠燈
果度又唔係好塞車

引用:
原帖由 Com_Sec 於 2021-6-14 11:27 PM 發表

無錯, 睇返案例, 我估最多都係2年左右
太輕判了……

架車唔捨得車主,寧願自殺!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]