• 瀏覽: 41,723
  • 回覆: 410
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-6-13 11:20 AM 發表

所以我先覺得佢地肯定搞唔掂
這樣的巧立名目..........主要是吸引傻仔上釣..........你真認為他們想做救世主........!!
澳洲在中東跟尾國殺人放火.......搶奪伊拉克人民的財富..........爽過之後就被7G打劫.........!!
現在澳洲即使叫破喉嚨........世界各國都唔會同情澳洲.........會認為澳洲該死........這就是西方的手段....!!

熱賣及精選
中國幫助發展中國家又唔啱﹖你地班孤寒自私既白皮豬,你地咁多資本,但一直唔肯幫助非洲發展,根本就係想非洲人一直為你班白皮豬做奴隸,假仁假義。

老美自己啲基建都落後到不得了,仲話幫人哋搞基建?

即係等於有個考第尾嘅人話幫你補習?有冇咁搞笑?

拜登:美國基建遠落後中國‎  需要的不只是重建
https://www.hk01.com/article/619 ... utm_medium=referral

不是自吹要領導全球??
現今要學習/跟中國??咁節墮??好冇面喎!!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-13 11:05 發表

同意, 中國樣樣都走先世界領頭, 美國就照抄中國, 中國做乜佢就照做

G柒, 而家又話要學中國攪基建

真係一班跟尾狗
G7是食屎狗,自己無能更妒忌中國。

係啦中國令到“人心不古”, 將原本生存喺古代嘅國家,帶到現代。
所謂種族滅絕,即係呢一個文化滅絕。人哋原本身存在古代石器時代,你無端端又要將人帶到去現代。 改變咗人哋嘅生活模式!
人哋原本要食慣樹根, 你令人哋有正餐食。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-13 10:55 AM 發表

G7好像愈來愈少影響力了。
七大工業國,這七國現在仲有幾多工業在本國做緊?

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-6-13 11:27 AM 發表

想當年, 中國仲係好窮嘅時候, 中國請西方搞基建時, 西方獅子開大口, 中國深受其害.
到依家中國富強, 用較平價錢嚟幫助有需要國家, 啲鬼佬咪唔順眼囉.
對呀......
西方國家死性不改.........唉........!!

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-6-13 11:05 AM 發表

當初老美就話中共一帶一路在全球貧窮國推行基建,會令世界各貧窮國的債務加劇,到時就可以用債務去控制貧窮國架喎!
子曰:「己所不欲,勿施於人!」,G7 你們現在又想作甚麼呢?
老尾說好的債務陷阱

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-6-13 11:04 AM 發表

應該有.........他們拍攝不止一張...........換個位再拍攝..........之後選自己喜歡那張在國內發報.....!!
日本多數在後排位置.........應該無得坐....!!
係囉,後面嗰幾個做企鵝,乜咁衰㗎,一個蚊型圍爐口水會都要分莊閒?

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-6-13 10:53 AM 發表

七國集團(G7)峰會聚焦中國挑戰和新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)疫情大流行,對於G7公布全球基建計劃以抗衡中國的一帶一路倡議,德國總理默克爾(Angela Merkel)6月12日表示,不能坐視中國在全球推行基建計劃。

正在英國康沃爾郡舉行的G7領導人峰會6月12日進入第二天,美國總統拜登(Joe Biden)正努力團結美國的盟友,以應對中國和俄羅斯的挑戰。G7領導人6月12日宣布一項新的 ...
白皮豬只會搶奪別國資源 幫人地搞基建 發白日夢。

中國令世界幸福是反對的,必須由G7去推行?

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-6-13 10:53 AM 發表

七國集團(G7)峰會聚焦中國挑戰和新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)疫情大流行,對於G7公布全球基建計劃以抗衡中國的一帶一路倡議,德國總理默克爾(Angela Merkel)6月12日表示,不能坐視中國在全球推行基建計劃。

正在英國康沃爾郡舉行的G7領導人峰會6月12日進入第二天,美國總統拜登(Joe Biden)正努力團結美國的盟友,以應對中國和俄羅斯的挑戰。G7領導人6月12日宣布一項新的 ...
G7唔會出錢搞全球嘅基建,無着數兼要G7出錢嘅嘢佢哋唔會做,吹完就收得工了。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-13 10:57 AM 發表

中國係全球推行基建計劃都唔啱??
中國全球基建有乜唔啱? x2

R爆頭+黑人問號

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-13 10:57 AM 發表

中國係全球推行基建計劃都唔啱??
白皮豬吾去幫人,但又吾扺得中國人去幫人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]