• 瀏覽: 42,301
  • 回覆: 410
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-6-13 11:56 AM 發表

有人努力興建
有人盡情破壞
中國去到邊,建設到邊老尾去到邊,破壞到邊

熱賣及精選
為慈禧太后平反當年禍國之說法

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-6-13 11:59 AM 發表

主要是呃入世未深的國家入坑..........例如...印度及澳洲等國家....!!
當初俄羅斯加入G7後被人割肉吸血.......直到俄羅斯離開G7後才發現被人脫了一層皮........G7成個老千局......!!
係人都知,但好多都自甘墮落摶埋堆,狐假虎威自high 感,一隻北極熊會咁易比佢攞著數,美國佬太天真了

垃圾白皮豬

等西方表演什麼是對落後小國的真正債務陷阱。

YC明明話一帶一路係無腦同無恥,咁究竟係中國無腦?G7無腦?定YC無腦呢?不過見十個被捕YC有9個都失業漢,就知YC係最優秀!去到歐美肯定即刻做CEO!

笑死人,幫人做基建?非洲d窮國話你侵略我地少陣都偷笑啦,而家學人扮救世主

不能坐視,但叫佢地做,一講到錢人力,個個就縮沙,正廢能

總G7免費幫全球起基建咪得囉! 到時邊有人夠你鬥呀!

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-6-13 10:58 AM 發表

口號宣傳多於行動
一個meeting講埋d平時掛係嘴邊口號,都唔知開會來做咩? 純粹做show掛
民主政府要換屆,下屆政府話上屆講嘅唔算數.....

不能坐視衹能企視。

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-6-13 10:59 AM 發表

1樓英女王張相
係咪無左日本 ?
高尚白人從來睇唔起有色人種,日本仔自己都知,不過唔敢出聲.....

七大工業國手執最頂尖人材!中國只不過係勞工大國,科技只係起步階段,基建成本平才吸引外國引進,

核爆日本,武統台灣,聯合俄羅斯核爆歐洲, 直接射幾支東風核弾去華盛頓,中國已經強起來不會再吃西方這一套

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-6-13 10:53 AM 發表

七國集團(G7)峰會聚焦中國挑戰和新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)疫情大流行,對於G7公布全球基建計劃以抗衡中國的一帶一路倡議,德國總理默克爾(Angela Merkel)6月12日表示,不能坐視中國在全球推行基建計劃。

正在英國康沃爾郡舉行的G7領導人峰會6月12日進入第二天,美國總統拜登(Joe Biden)正努力團結美國的盟友,以應對中國和俄羅斯的挑戰。G7領導人6月12日宣布一項新的 ...
前果句不應坐視, 後果句我們應該積極參與 記者一向寫d唔寫d

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]