• 瀏覽: 60,128
  • 回覆: 150
  • 追帖: 3
+4
美國總統拜登訪歐,七大工業國集團(G7)峰會周五(11日)舉行前夕,關注全球安全政策事務的慕尼黑國家安全會議(MSC)公布最新安全指數,面對中國崛起的威脅,在G7和金磚五國(BRICS)中,以鄰近中國的日本民眾最擔憂,美國民眾的憂慮程度亦高企。

有關中國崛起的威脅,日本民眾最擔憂,達70分;其後依次為南非(68分)、加拿大及印度(60分)、美國(58分)、巴西(56分)、英國(52分)、意大利及法國(49分)、德國(45分),俄羅斯民眾則最不擔憂,只有21分。美國民眾把中國崛起視為第二大威脅,第一是網絡攻擊。但在中國受訪者看來,美國則是第一大威脅,達44分,其次是氣候變化(37分)及新冠疫情(35分)。

日本二戰時殺害了很多中國人,
所以十分害怕中國會報復,
進攻日本報仇.......

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210611/bkn-20210611170025981-0611_00952_001.html

如果中國打日本,我會全力支持,賣樓都可以。

南非都(68分), 冇咩奶油

引用:
原帖由 富加美 於 2021-6-12 11:53 PM 發表
如果中國打日本,我會全力支持,賣樓都可以。
我會上戰場, 再捉佢D AV女優, 強姦佢一百遍, 一百遍.

日本仔怕要找數?

日本小人之心,只有佢地先會出兵 侵略其他國家,中國熱愛和平,強大也不會侵略其他國家。

引用:
原帖由 kim168 於 2021-6-12 11:55 PM 發表
南非都(68分), 冇咩奶油
中國在非洲影響力太大,南非一向自認非洲老大,要領導非洲

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-6-12 11:56 PM 發表

我會上戰場, 再捉佢D AV女優, 強姦佢一百遍, 一百遍.
對住日本這些萬人斬, 師兄你的一百遍對佢地係濕濕碎喎!

呢班G7最主要的美國英國澳洲日本都是嚴重對中國有可判死刑的罪行!!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-13 12:10 AM 發表

對住日本這些萬人斬, 師兄你的一百遍對佢地係濕濕碎喎!
立即要求增援 . 為國捐精

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-6-12 11:56 PM 發表

諗吓好,老解管呢樣好嚴,知道第一個剪咗你。。

中國對日本完全沒有威脅,釣魚臺是一個日本製造出嚟嘅問題,就是故意挑動中國然後讓日本人感覺中國有威脅,這種手法美國最灑家。

日本人邊到有人得閒擔心中國威脅呀,只係菅義偉配合美國製造中國威脅論要求增加國防開支大加軍費啫,
驚都驚北韓試射導彈唔覺意跌咗落日本重好喇

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2021-6-13 12:07 AM 發表
日本小人之心,只有佢地先會出兵 侵略其他國家,中國熱愛和平,強大也不會侵略其他國家。
打就唔會打,但係會去平玩日本妹

入邊嘅分數起碼一半分以上係傳媒洗腦,你試吓班傳媒全部攻擊尾國呀,我肯定角色一定會掉轉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]