• 瀏覽: 17,266
  • 回覆: 64
+13
已經成兩年,香港兩年之間由一個國際城市搞到
變成一個一個大陸既大城市!
自由,司法獨立,示威集會,新聞自由全失!
完全係因為7婆一意獨行!
無視一百萬人既怒氣沖沖既大遊行!
係2019年6月12日強行去馬
結果一發不可收拾!
不聽人民意願既正苦,沒有好下場!

https://www.youtube.com/watch?v=HyLsdJZvnNM

#反送中運動 #香港歷史 #梁凌杰
外國心理學家很早就發現人的記憶是不可靠的
人在受引導暗示下或者為了合理化自己的行為下
人會歪曲記憶甚至創造記憶

以恐懼、洗腦、招安治港的年代已到
希望本影片可以幫你抵抗遺忘歪曲,找回初心

反送中真的是外部勢力煽動的顏色革命嗎?
點解會爆發反送中運動?

反送中運動成因及初期角力整合回顧:
00:00 引入
01:06 背景思潮
04:39 反送中運動初期

共產黨最重視文宣
普通人唔知原來文宣咁犀利 所以就潛移默化被洗腦

支持國安法!!

點會冇下場?
黑暴直接引發國安法+完善選舉制度等一系列操作
直頭係送個枕頭俾中共收拾反對派啦

可見政權有幾野蠻
一早已經應該係立法會停
一意孤行不聽人民意!
結果搞到全香港受制裁!!!

今日是 6.12 反送中衝突兩周年,下午大批警員用膠帶封鎖銅鑼灣東角道及記利佐治街行人專用區,常在該處開街站的民間電台台長、東區區議員曾健成指,本來打算如常在銅鑼灣擺街站,惟他們到達時,有警員稱「今日係特別日子,你擺(街站)就會拉你」
,唯有轉到灣仔。其街站邀請市民寫信予被捕抗爭者,最終收集逾百封書信,期間未見有警察到場。

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-6-12 11:56 PM 發表
可見政權有幾野蠻
一早已經應該係立法會停
一意孤行不聽人民意!
結果搞到全香港受制裁!!!

今日是 6.12 反送中衝突兩周年,下午大批警員用膠帶封鎖銅鑼灣東角道及記利佐治街行人專用區,常在該處開街站的民間電台台長、東區區議員曾健成指,本來打算如常在銅鑼灣擺街站,惟他們到達時,有警員稱「今日係特別日子,你擺(街站)就會拉你」
,唯有轉到灣仔。其街站邀請市民寫信予被 ...
好似係黑暴一意孤行玩五大訴求
挾持埋成個反對派
先搞到你地輸到仆街喎
檢討下反對派點解鑊鑊都咁無能啦
咪鳩喺度賴人

「從來,令到社會亂既只有當權者,唔係反抗者。 社會要反思既係,點解會有咁大反抗。 點解你地會指責一啲被壓迫既人,而唔去指責壓迫人既政權?咁樣係講唔過去。」
這番話成了今時今日仍在廣泛流傳的金句。

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-6-13 12:18 AM 發表
「從來,令到社會亂既只有當權者,唔係反抗者。 社會要反思既係,點解會有咁大反抗。 點解你地會指責一啲被壓迫既人,而唔去指責壓迫人既政權?咁樣係講唔過去。」
你反思左黑暴革命點解咁失敗未?

呢班死乞衣同間諜求到了國安法,要走佬或入監房!仲有日日話要移民,但死都唔願離開香港,要糧支。

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-6-13 12:18 AM 發表
仲有這金句 :
所有錯
都是別人的錯

引用:
壓迫左你D乜呀
你冇左乜野自由呀!

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-6-12 11:39 PM 發表
共產黨最重視文宣
普通人唔知原來文宣咁犀利 所以就潛移默化被洗腦
香港人俾西人洗腦左百九幾年啦!!!!!

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-6-12 11:38 PM 發表
結果一發不可收拾!
你就想變大陸城市啦

依家大陸城市仲安全,乾淨,先進過香港及不少“ 國際城市”呀
人民的素質(質素)也高過香港人及西人呀!!!!!
井蛙仲生活在幾廿年前😅😅😅😅😅

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-6-12 11:38 PM 發表
結果一發不可收拾!
黃屍西奴美狗黑暴法輪台狗1450收美帝黑金者全冇好下場😡😡😡😡😡
永遠只可食西人既屎!!!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]