• 瀏覽: 113,100
  • 回覆: 812
  • 追帖: 1
+45
唔打核戰絕對無能力,美軍講既有能力,系建立系佢有十個國家幫手,而中國就得一人單刀。咁就難講咯

70年前韓戰中國咁落後都敢同你地打,
70年後會怕你老美咪講笑啦

有能力歸有能力,但會唔會派兵助台又係另一回事,有乜著數先

仲有一點就係,中國統一大業,關你老美甚麼事,根本就出師無名,去到聯合國講道理你老美都唔夠中國講啦

可能佢無聽過乜野叫擒賊先擒王

呆蛙人又被騙

關美國乜事??

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-12 12:25 PM 發表
我不懷疑美軍有能力擊退中國大陸軍團,但我懷疑美國會否願意為台灣,而與中國徹底撕破臉皮。
我絕對不認為美軍有本事在台灣擊退解放軍? 啲軍人喺邊度嚟?靠佢哋啲航母群? 未到南海已被東風快遞收拾咗啦.

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-12 12:25 PM 發表
我不懷疑美軍有能力擊退中國大陸軍團,但我懷疑美國會否願意為台灣,而與中國徹底撕破臉皮。
台灣係戰場而已,美軍當然係為美國而戰。

引用:
原帖由 叫我推哥 於 2021-6-12 12:35 PM 發表

台灣人快死 美國佬仲係度講廢話
抗疫,美國出疫苗之類就得,不過對台灣仍然得個講字,疫苗唔知幾時到。
打仗,會死人,要好多錢,難過抗疫好多倍。
美國唔幫台灣抗疫,但會為台灣而戰?
不過我一直覺得美國有可能出兵台灣:如果佢瘋狂到決定同中國開戰,利用台灣最簡單快捷。

其實只要炸咗台積電已經牽制到老美

美國根本唔會俾臺灣過紅線
所以,武統不在近期
因此,這是徦議題

連韓戰時嘅中共都打唔贏,何況依家
但嘴炮你地真係贏晒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]