• 瀏覽: 97,014
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
+32
大S徐熙媛跟老公汪小菲鬧離婚後一直保持沉默,今日(12日)凌晨時分卻突然在Instagram限時動態稱她的微博、IG不能用,還相當激動的表示「我們被

集體屠殺了!蔡!屠殺我們」。
據台媒《聯合報》報道,大S語出驚人後透過經紀人回應稱, IG上的文字想表達的是:「現在全台灣2300萬的人民什麼時候才能打到疫苗?!我們不是白老鼠!我們的命也是命!」
至於她和汪小菲的現況,她表示「關於婚姻的部份不再做任何回應,家裏的小事不需要浪費公共資源,現在疫情當下最重要的是如何能讓人人都有疫苗打」

大S在6月5日傳出婚變,據稱起因是因為老公汪小菲發文批評台灣對於疫苗方面的政策,並罵台灣人是「漢奸」,但事後他刪掉這個詞;雖然製作人柴智屏證實大S確實準備要離婚,但是汪小菲的母親徐蘭、大S經紀人、大S母親都說只是吵了一架而已。

及至6月12日凌晨,大S先是連發兩則IG限時動態,第一則稱「我的微博被封鎖了,IG也被停更了!我只想說:我們被集體屠殺了!蔡!屠殺我們。」這則限時動態現在已被刪除。第二則限時動態稱「這算是集體屠殺吧!」在清晨約6時左右,她又發出一則限時動態稱,「那個…微博跟IG都沒問題…本人手殘不會用…但狠話是保留的奧!」

香港人幾幸福有疫苗都唔打台灣就慘囉,要做白老鼠

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/637353?

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-6-12 10:41 AM 發表
意大利18歲女孩接種阿斯利康腦出血身亡 
唔打疫苗仲死得人多啊

引用:
原帖由 0987654 於 2021-6-12 11:04 AM 發表

咁睇邊度啦!英美印度梗係啦~
意大利都係重災區⋯⋯

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2021-6-12 11:52 AM 發表

女孩的命  也是命

醫生的責任 係講清楚副作用  不加多 不減少
打 與 不打
市民自己決定
想問吓一個普通市民,搭的士或者去食嘢,希望身邊個的士司機同埋個侍應打咗針還是未打?

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-6-12 02:03 PM 發表

咁多隻,點解要打最差
好多國家一針難求

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-6-12 02:06 PM 發表

係咩?有科興同國藥啊。 不過你肯唔肯奶共?
Del

引用:
原帖由 等埋首副 於 2021-6-12 04:56 PM 發表

中立
你點會中立啊?搬龍門咁叻👍🏻
幾多歲人你?聽人講就係真?

引用:
原帖由 等埋首副 於 2021-6-12 05:01 PM 發表

你只要信,不要問!我話中立就係中立!
兩邊誰錯都吊
咁你係咩人呀?香港人?台灣人?印度人?
中立搵啲YouTube吹水片擺上嚟咁奇怪🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]