• 瀏覽: 5,791
  • 回覆: 15
+2
咁菜菜子就有信心唔做三期.

你講嘅係真理定道理?

真理係個個都話啱.

道理只係部份人話啱.
理由好簡單
第二期主要做副作用,安全性測試
第三期至係針對有效性
所以其他國家疫苗,包括中國搵其他國家合作做第三期
菜菜子知道第二期做完唔會打死人,就OK
反正國際不承認,打左都出唔到國
而且疫苗冇保證打左唔會受感染
只要唔死人或冇重大副作用,打左無效係唔需要負責
當時台灣人係點串科興疫苗,話打左同打糖水冇分別
而家呢句話用返佢地身上最適合不過

做個三期實驗,估計最少花三億至六億美金,也不一定成功。台灣人有句名言~錢要花在刀口上。
刀口是那些人的刀口?你懂的......
如果出事,祇要死不了很多人,就派1450打掃戰場。
台灣過去三任總統卸任後,有兩個牽涉貪污,卻沒有一個真正被追究,要算到蔡英文頭上的機會很低。

李登輝可以安享晚年壽享九十幾歲,亞扁可以趴趴走,蔡英文有什麼不能做。

間嘢係美資嘅,你咪諗吓囉

台灣野心太大,想好似美國有自己疫苗。比台灣強大的日本都唔敢諗自己有疫苗。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-6-12 11:44 發表
理由好簡單
第二期主要做副作用,安全性測試
第三期至係針對有效性
所以其他國家疫苗,包括中國搵其他國家合作做第三期
菜菜子知道第二期做完唔會打死人,就OK
反正國際不承認,打左都出唔到國
而且疫苗冇保證打左唔會受感染
只要唔死人或冇重大副作用,打左無效係唔需要負責
當時台灣人係點串科興疫苗,話打左同打糖水冇分別
而家呢句話用返佢地身上最適合不過
最尾果句可圈可點。👍👍

口臭,系最犯賤的行為。

引用:
原帖由 良心打白條 於 2021-6-12 12:10 發表
做個三期實驗,估計最少花三億至六億美金,也不一定成功。台灣人有句名言~錢要花在刀口上。
刀口是那些人的刀口?你懂的......
反正如果出事,祇要死不了很多人,就派1450打掃戰場。
台灣過去三任總統卸任後,有兩個牽涉貪污,卻沒有一個真正被追究,要算到蔡英文頭上的機會很低。

李登輝可以安享晚年壽享九十幾歲,亞扁可以趴趴走,蔡英文有什麼不能做。
佢冇資格做中國人。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-12 09:56 PM 發表

最尾果句可圈可點。👍👍

口臭,系最犯賤的行為。
台灣有人自嘲
蔡英文真利害
呢次隻國產疫苗生產商"高端公司"
台灣有錢人,權貴等特權分子,全都打外國疫苗
再有錢唔等得去美國打輝瑞
台商組團去中國打科興或國藥
剩下啲台灣人冇本事要排隊等,被稱為低端人口
菜菜子話,你地啲低端人口要感謝英明的領導人
低端人口可以名正言順打"高端"疫苗
即使無效,心理會比較好過

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2021-6-12 10:16 AM 發表
咁菜菜子就有信心唔做三期.
但價錢可以賣貴好多呢。

引用:
原帖由 香江人 於 2021-6-12 09:19 PM 發表
台灣野心太大,想好似美國有自己疫苗。比台灣強大的日本都唔敢諗自己有疫苗。
擺明想圈錢分贓就真,無經過各國三期試驗,單靠台灣島,點可能得到世界認可,供應全球呢?更重要係勁貴離晒地添,想揾買家認真係難過登天。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-6-12 09:57 PM 發表

佢冇資格做中國人。
佢可能認為自己係日本人呢,祗不過唔敢爆響口吧。

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-6-13 20:29 發表

佢可能認為自己係日本人呢,祗不過唔敢爆響口吧。
佢阿媽正知。

其實做完二期都有機會係安全問題爆大鑊
時間太短,人大少

三期時間比二期長幾倍,人數多幾十倍,一樣有疫苗乃野

引用:
原帖由 香江人 於 2021-6-12 09:19 PM 發表
臺灣絕對有這個實力。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]