• 瀏覽: 81,343
  • 回覆: 305
  • 追帖: 2
+9
tbb新聞寧願不停播出兩條曱甴有得擔保, 都唔報導呢個咁重要消息

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-6-13 03:05 PM 發表
tbb新聞寧願不停播出兩條曱甴有得擔保, 都唔報導呢個咁重要消息

根本無線新聞就是黃人的集中地,
六四不斷集會宣傳的訊息廣傳的就係佢, 仲要每隔三十分鐘就要傳一次
但這些有利中國的, 佢就收收埋埋

好似今次東盟的消息, TVB直頭傳都唔傳!

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-6-13 03:00 PM 發表

根本不關源頭事,是呢D國家無防疫,一個話小事,似流感,一個就話玩群體免疫
當然防疫手法在一些國家係大爆發主要原因, 甚至可能本身就想借疫情去清理一d老弱人口...

不能源頭都係重要既資訊之一,對今次或下一次預防新病毒有一定幫助...

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-6-12 02:44 AM 發表
唔查尾國根本就查唔到個答案算吧啦
美國電子煙肺炎!!!

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-6-13 03:05 PM 發表

呢兩隻曱甴做過乜野大事, 搞到不停報導佢地?

🤬

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-6-13 02:14 PM 發表

怪人? 又是老美帶頭做成壞旁樣...
其實搵源頭只係加深了解病毒, 預防下一次發生(當然都唔一定得)... 搵源頭不是要追究責任....
係,當初中國都冇話要追源,話最重要是抗疫,保障人命其他都不重要,只有少部分外學科學家認真追蹤源頭,發現很多零星的外國病毒痕跡,都比中國武漢揭發新冠病毒更早,但中國似乎也不大關心,沒有甚麼反應,
但美國就不搞抗疫,不做實事只搞政治,不停屈中國是源頭,要中國負責,到現在中國才開始要求追查病毒源頭

引用:
原帖由 big3624 於 2021-6-13 03:45 PM 發表

美國電子煙肺炎!!!
其實美國是製毒源頭已是十分明白, 但世界懾於美國的惡霸, 咪只在不是源頭的中國這吹哨人揾證據喎,

世界根本冇正義, 只有強權

引用:
原帖由 kingking99 於 2021-6-13 04:30 PM 發表

係,當初中國都冇話要追源,話最重要是抗疫,保障人命其他都不重要,只有少部分外學科學家認真追蹤源頭,發現很多零星的外國病毒痕跡,都比中國武漢揭發新冠病毒更早,但中國似乎也不大關心,沒有甚麼反應,
但美國就不搞抗疫,不做實事只搞政治,不停屈中國是源頭,要中國負責,到現在中國才開始要求追查病毒源頭
即是你一定要係中國搵源頭,搵唔到又不罷休, 而中國唔係源頭時, 咪沒完沒了?

而且中國一直沒有主張向源頭索償,就算有不少地方有比中國更早爆發既線索...

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-6-12 03:59 PM 發表

其實中國大把時間等,十幾二十年前,中國公報GDP哋外國都成日話假,依家中國估6%佢哋就話8%,所以時間會証明一切
希望有朝一日沙士起源也可以還中國一個清白。

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2021-6-12 05:45 PM 發表
一切來自美國變種流感
也有可能是袋鼠國的流感。

美國想屈9意大利幫佢食咗呢隻死貓

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-6-12 02:43 AM 發表
當地時間9日,意大利米蘭國家腫瘤研究所對外發布新聞公報稱,他們向世衞組織提供了2019年採集的含新冠病毒抗體的血液樣本,結果可能將證實他們的推斷——新冠病毒在2019年就已經在意大利傳播。
公報指出,送檢的血液樣本採集於2019年10月至12月間。世衞組織指定了荷蘭的一家實驗室進行重新檢測。此次檢測結果以及相關解讀,仍然無法對新冠病毒的起源及性質進行判定,但能證明在2020年2月21日,意大利官方 ...
幾時可以檢測老尾2019年中的樣本?

e度講乜都冇用,副部級叛徒已經把危害國家的資料俾咗美國國防部,拜登唔會無原無故跳出來要90天提供COVID-19 來源報告。睇往後發展吧

引用:
原帖由 yau321 於 2021-6-13 05:40 PM 發表
美國想屈9意大利幫佢食咗呢隻死貓
攞明係美國是製毒源頭,

所有專家循病毒基因調查, 矛頭都係指向美澳兩國!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]