• 瀏覽: 14,032
  • 回覆: 33
引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-6-12 08:04 PM 發表

因為呢個世界原本都係韓國嘅
所以要有航母再次一統天下回復昔日風光
唔通韓國想脫離老尾魔掌?

引用:
原帖由 pooh24680 於 2021-6-12 08:04 PM 發表

因為呢個世界原本都係韓國嘅
所以要有航母再次一統天下回復昔日風光
係囉係囉, 漢字本來都係泡菜發明嘅嘛, 但係唔知點解而家用左鎖匙文囉

韓國咁小,用嘅着航母?有美國老豆護着,還建造航母,真系錢多冇處花啊

韓國應要為死去的韓國人及慰安婦向日本追討血債, 日本自漢朝時代起已屢次侵害朝鮮, 殺死殺傷無數, 呢筆債有排同日本計數!

南韓可能用自產那款教練機做艦載機,應該好過英國

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-6-12 12:24 AM 發表
其實韓國要航母來有咩用?想爭霸大洋?
如果威脅在自己家門口有空軍就夠啦!唔明
俄國呢1x年都有幾隻航母模型展覽,最後有無造?
造得起,要養得起,養得起,要爛得起,寒國果d軍費比晒海軍或者養得起

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-12 06:50 AM 發表

日本仔有航母
1945年前就有

引用:
原帖由 robin09 於 2021-6-12 09:04 AM 發表

賣給印度
宇宙第一大國,賣航母給地球第一大國,還是夠格的 。
寒國幫孟卡拉造護衛艦入水,未服役就退貨
https://www.sohu.com/a/439115464_614127

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-6-12 06:18 PM 發表
如果日本入侵獨島,日本又出準航母
南韓沒有,就蝕章
打獨島要航母

又多一個強大盟友,有航母,撘載f35

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-12 12:15 AM 發表
美國不斷在圍繞中國週邊建立大殺傷力的軍備, 在2030年, 美軍的加添軍備數量, 將會是估計以外

建議中俄, 應仿傚當年美國對古巴的導彈危機處理方法, 否則咁多流氓國被美國咁訓練出來的話, 到時會成為中俄大患!
無錯俄都要加強防範強鄰

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-12 12:12 AM 發表
近日於釜山舉辦的海事國防工業展覽會上,知名造船廠展出數個韓國國產航空母艦方案,其中有包括類似英國女王級的雙艦島與滑躍甲板設計,也有類中國與印度的滑躍甲板與攔阻回收設計。搭載的戰機則以F-35B與韓國國產KF-21為主,排水量在4.5萬噸以上,這些設計比外界原先想像的要大得多。
據《動力》(Drive)網站「戰區」(War Zone)專欄報導,這場在釜山舉辦的韓國國際海事國防工業展覽會(MADEX ...
https://youtu.be/vVlj5kDBETs

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-12 06:50 AM 發表

日本仔有航母
日本二戰時就有航母喇,仲有好多隻添

話唔定再嚟多次八國聯軍,美國搵日本,韓國航母打頭陣。

引用:
原帖由 head2010 於 2021-6-20 04:01 PM 發表
話唔定再嚟多次八國聯軍,美國搵日本,韓國航母打頭陣。
美國一出, 無論佢是否先出手, 我估中俄都會先炸美國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]