• 瀏覽: 7,376
  • 回覆: 100
  • 追帖: 1
台灣人好山番 無知識

熱賣及精選
狂咳20天仲點隱暪? 系人都知有事啦, 除非白痴.

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2021-6-11 11:48 PM 發表

妖!萊蛙最好全島死亡!關香港Q事!
所以台蛙用大話抗疫, 以為好威, 其實佢咁做除了呃自己及黃人外, 呃到世界咩, 除了害殺自己之外, 關人Q事囉!!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-6-11 09:51 PM 發表

這種程度
你同我講一日2xx幾宗?
2xx幾宗不含校正

有員工確診,店舖大消毒幾點鐘就得,幾有效率。

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-6-11 09:47 PM 發表

台北新光三越站前店傳有櫃姐隱匿接觸史害同事確診。也是櫃姐的確診者向媒體爆料,指W櫃姐有6名家人確診,母親還因此過世,5月還曾回老家一趟,期間....
據媒體報導,5月中左右,W櫃姐6名家人確診,5月22日母親離世,但在此之前,W櫃姐5月初回老家兩次,一次與母親慶生,又提到有回家吃媽媽煮的麻油雞,這兩次的接觸史,W櫃姐都沒有回報,5月出現症狀後仍照常上班。
投訴人透露,W櫃姐大約從20日開始就狂咳嗽 ...
台灣究竟有幾多係感染咗而又沒有被檢測出來既?
大家心照
宜蘭醫護界自己都估台灣最少已經有5萬至8萬人感染咗,大部份都還在社區內遊走散播
玩L完……

地球...... 麻 麻 地 !!
引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-6-11 09:51 PM 發表

這種程度
幾宗居家隔離伏屍
記者廁所伏屍
醫生確診掛埋

全台昨日卻只得二百幾宗確診

省城三日篩查1800萬人,臺灣省仲堅持唔普篩,死咗人先去騐。唉!成個島變成病毒再生鍋。可憐嗰D投票啲冤魂。

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-6-12 01:31 AM 發表

幾宗居家隔離伏屍
記者廁所伏屍
醫生確診掛埋

全台昨日卻只得二百幾宗確診
最新爆料,台灣偷偷調高咗確診ct值,世衛標準係38,加拿大係40,台灣e+調到30

30同40病毒濃度差一千倍,即係其他國家確診陽性的人係台灣算陰性非確診者可以通街走。。

學嗮日本仔果隆嘢,改標準等於安全

引用:

這種程度
因為每日只驗二萬

引用:

這種程度
每日確診數字,係咪誤會左,其實係唔係等同檢疫數字

引用:
原帖由 momotsang 於 2021-6-12 02:12 AM 發表

因為每日只驗二萬
哈哈!可能驗咗有確診者,人數多到唔夠醫療服務去應付,咁驗咁多嚟為乜呢?

老蕭在台灣不停唱衰大陸之際,好似莫不關心及批評台灣班廢官

獨裁盟主祟上攬炒!習慣了!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-11 11:54 PM 發表

所以台蛙用大話抗疫, 以為好威, 其實佢咁做除了呃自己及黃人外, 呃到世界咩, 除了害殺自己之外, 關人Q事囉!!
時間不會放過任一欺世盜名者,與其爭取名與號之間,還不如追求恆道和恆名

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]