• 瀏覽: 8,419
  • 回覆: 100
+7
引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 11-6-2021 21:51 發表
這種程度
你同我講一日2xx幾宗?
較正回歸

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-11 11:11 PM 發表
建議成間隔離21日, 開心囉, 成班員工送嘢去隔離
無用拉, 之前20日無隔離個病鬼, 已散開晒, 宜家做咩都無用, 只有等台灣省d人死乾死淨, 再過兩個月, 和平解放佢

你當人哋省長流㗎,全體染疫,咪就可以達到群體免疫囉,疫苗都慳番呀

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-6-11 09:51 PM 發表
這種程度
我信佢真係得2xx宗
1:叫民眾自己決定睇唔睇醫生,識決定就駛要醫生
2:檢測係得咁多,想做多都唔得,咁確診數又點會升
老老實實,維持住咁嘅確診數仲可怕過升緊嘅確診數

呆蛙好同事分享新冠

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-6-11 09:47 PM 發表
台北新光三越站前店傳有櫃姐隱匿接觸史害同事確診。也是櫃姐的確診者向媒體爆料,指W櫃姐有6名家人確診,母親還因此過世,5月還曾回老家一趟,期間....
據媒體報導,5月中左右,W櫃姐6名家人確診,5月22日母親離世,但在此之前,W櫃姐5月初回老家兩次,一次與母親慶生,又提到有回家吃媽媽煮的麻油雞,這兩次的接觸史,W櫃姐都沒有回報,5月出現症狀後仍照常上班。
投訴人透露,W櫃姐大約從20日開始就狂咳嗽 ...
狂咳20日,但仲返工。

8點大消毒,12點才營業!呢樣仲得人驚!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-6-11 11:11 PM 發表
建議成間隔離21日, 開心囉, 成班員工送嘢去隔離
8點消毒,12點才重開營業,已經做好防疫工作啦!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-6-12 06:28 AM 發表
常見到台灣人批評對岸中國大陸人︰「不講衛生,人格卑劣。」

其實台灣人自己都差不多。
大家都是中華民族

引用:
原帖由 路路通 於 2021-6-12 09:21 AM 發表
你當人哋省長流㗎,全體染疫,咪就可以達到群體免疫囉,疫苗都慳番呀
梗唔系啦,菜花婆要全台爆疫,台灣高端疫苗數據先夠多,股票先日日漲停呀

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-6-11 09:51 PM 發表
這種程度
按比例計算啦,每日最多測2萬,測出2xx單,即係1%+。

恭喜台胞有個殺人犯蔡英文
阿扁只要你的錢
小英卻要你的命
走了一個謀財的
來了一個害命的
當日票投蔡英文
今日後果自負囉

🤣

狂咳20天都未死,佢應該係超級帶菌者。  

引用:
這種程度
人家每天只可檢測800人,揾到三分之一出嚟,你哋仲想點?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]