• 瀏覽: 16,907
  • 回覆: 364
  • 追帖: 2
英國3月宣布修改移民規例,容許持英國國民(海外)護照(BNO)簽證赴英國居留的香港人一旦經濟極度困難,可在提供充分證據的情況下申請公共資助。

bno 人竟然一去到就有資助房屋申請?

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/637043 ... 者申請政府資助後-料5年最多1-5萬人

熱賣及精選
真係藍絲都心動

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-6-11 09:04 PM 發表

英國3月宣布修改移民規例,容許持英國國民(海外)護照(BNO)簽證赴英國居留的香港人一旦經濟極度困難,可在提供充分證據的情況下申請公共資助。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210611/480051767048933376210748.jpeg/wTaBqS5rPjyhO3VpI06VuwsCCTPRYCsZf9Gg3X_RoN0?v=w1280r16_9
有幾奇,上面一落嚟都有公屋啦

即使違反國安法,都堅持必須重判貪曾收錢停起樓
貪曾與其支持者都必須落地獄

引用:
原帖由 disgust.com.hk 於 2021-6-11 21:06 發表

真係藍絲都心動
香港排公屋都難 去英國住大屋仲好

咁荀 走喇

黃撚無藉口唔走啦。

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-6-11 09:08 PM 發表

香港排公屋都難 去英國住大屋仲好
幾時起程先

極度赤貧都有屋住

去英國強迫勞動

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-6-11 09:08 PM 發表

黃撚無藉口唔走啦。
佢哋都係會賴死唔走

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!
英國佬肯收留啲窮人就最好啦,不過就由全英國嘅納稅人埋單,唔知班納稅人有乜感受呢

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-6-11 21:14 發表

英國佬肯收留啲窮人就最好啦,不過就由全英國嘅納稅人埋單,唔知班納稅人有乜感受呢
最好窮人去拎哂英國d福利

正, 快快閃
有英國佬養,香港納稅人多謝蠢蛋鬼佬

昆左過去先

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
窮 L 去移民??

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來