• 瀏覽: 9,885
  • 回覆: 24
+2
勾結外國勢力是一個政治考慮的檢控

苦樂有兩個純數字密碼太複雜

改密碼失敗,唔見咗苦樂

正正當當揾錢最辛苦﹗battle of birthday  苦樂

一個密碼簡單足夠,集思廣益
除非案件是涉及外國人的被告,這樣外國人才會聘外地律師。假若被告人是中國人,就因此要去尋求外國人律師。

引用:
原帖由 百土安全 於 2021-6-11 07:45 PM 發表
敵我鬥爭ge合法性,唔係由成文法法律獲得
===========
唔該,俾場好戲我睇,你地黃C唔好扮點點點
黃C係應該用全力起底>狙擊>消滅
正如藍C咁響度用國安法全力起底>狙擊>消滅,一樣(例子E度有隻,叫百厭超人,搵國安舉報過我)
而唔係好似藍C咁俾人起底就扮點點點一樣,咁樣好撚樣衰

全世界國家都有國安法,醒下啦,美國叛國罪可以判死刑

又玩三權分立??

法律問題?政治問題?

法律服務于政治又有咩問題

法治,法治,用“法律進行統治”

什么叫合法政府?政治能脫離法律,就沒合法政府啦,沒個國家的法律歸法律,政治歸政治,所以咩叫法律問題政治化?邊個講法律問題唔可以政治化,甘政治問題可以法律化嗎?,香港傳媒成日宣傳埋一點歪理,教壞人

台灣立法會,立法那些委員是不是選舉出來的?香港立法會,立法的議員系咪政治選舉選出離?

美國20多部 國安法  
你是說美國呢????

國安法成堆的美國 本來就是一個泛政治化社會!!

在沒什么確鑿證據之下
動輒就可以以 危害國家安全
抓捕學者,抓捕公司人員
禁止外國投資!!
你說的美國就是這樣!!

香港的國安法體系遠遠不夠
要向世界先進國家學習!!
補齊各種防範國安危害的法律漏洞

引用:
原帖由 kw_lam 於 2021-6-11 10:20 PM 發表
全世界國家都有國安法,醒下啦,美國叛國罪可以判死刑
扮瞓嗰啲叫唔醒,由得佢哋吽臭把啦

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-6-12 03:12 發表
香港的國安法體系遠遠不夠
要向世界先進國家學習!!
補齊各種防範國安危害的法律漏洞

國安法加埋叛國,煽動叛亂和洩露國家機密三項,剛好補充23條裡面七項要求

另外香港警察,律政司及法院係香港人,未必靠得住,應該國安法全部改回大陸人執法大陸人審訊才合理

那有外國人外國法律審中國的國安法之理

美國自己擁有全世界最密不透風、
適用于包括海外領地在內每一寸領土的國家安全法律

動輒濫用國家安全名義損害別國合法權益,
卻反過頭來詆毀阻撓中方制定實施香港國安法,
暴露出赤裸裸的雙重標準、意識形態偏見和霸權嘴臉

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-6-12 09:56 AM 發表

國安法加埋叛國,煽動叛亂和洩露國家機密三項,剛好補充23條裡面七項要求

另外香港警察,律政司及法院係香港人,未必靠得住,應該國安法全部改回大陸人執法大陸人審訊才合理

那有外國人外國法律審中國的國安法之理
僅有這些還不夠
看看美國的國安法系
再考慮到香港實際情況

香港作為各種外國勢力間諜交鋒之地
一定要有最全的 打擊間諜,外國代理人
叛國者,危害中國發展利益與香港特區發展利益的人的
完善法律為中國與特區的安全與穩定發展做支撐!!

勾結盜賊打劫自己屋企又係咩野問題呢? 唔通當係家庭糾紛?

怎么忍心怪你犯了錯,是我給你自由過了火~
既然以前太過自由,反被你們利用來搗亂,那還是跟國際接軌,訂立國安法。之前犯了的錯就算了 ,不忍追究,但立法之后再犯就要依法辦理。

引用:
原帖由 百土安全 於 2021-6-11 19:45 發表
我覺得系!當政治玩到過晒火位,自然有的政治方式去制止。

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-6-12 03:10 AM 發表
美國20多部 國安法  
你是說美國呢????

國安法成堆的美國 本來就是一個泛政治化社會!!
在沒什么確鑿證據之下
動輒就可以以 危害國家安全
抓捕學者,抓捕公司人員
禁止外國投資!!
你說的美國就是這樣!!

https://image3.thenewslens.com/2020/5/vl8iujle26521sdkkoopdmgmnyft07.jpg?auto=compress&q=80&w=500
漢族只需要有漢族國GE國安法
唔需要中"國"ge"國"安法

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]