• 瀏覽: 18,698
  • 回覆: 235
根本上最想歐盟解散嘅係美國,最想美國死嘅係歐盟。

熱賣及精選
引用:
原帖由 生生不息2014 於 2021-6-11 10:15 PM 發表

節度使係行政官員。
西人擺明係打完人扮受害者🤔🤔

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-6-11 04:57 PM 發表

法國總統馬克龍表示,歐盟不應是中國的附庸,亦不會針對中國與美國結盟;又指北約要認清誰是敵人,中國不應成為北約戰略議題的核心。

法國總統馬克龍啟程前往英國出席七大工業國峰會前,在巴黎愛麗舍宮召開記者會,闡述法國的內政和外交立場。他說在印太戰略上,法國不會針對中國跟任何國家結盟,期望歐盟亦採取同樣立場。

法國總統馬克龍表示:「我們的印太戰略是不會跟任何國家結盟,法國的立場,我期望歐盟及其他 ...
北約最大敵人係老美。

美國搞結盟
最終想將佢地變成附庸國
有實力嘅國家點會甘心

tc
竟然真係摑得醒...

冬天痾屎真係受罪
被打一巴太少

引用:
原帖由 cskch 於 2021-6-11 05:11 PM 發表

歐洲佬最想係中國係度做美國的敵人. 自己就可以取代美國.

如果中國衰左, 美國目標又會去番歐盟. (美國搞中國前其實搞左歐豬一次). 所以歐盟目標係由得中美鬥.
根本大家都知美國佬賤過地底泥,

除咗佢本土安穩, 佢只想世界大亂.

明智

咯咯鷄變色龍,開會前講嘢係為自己創造籌碼,揾食比站隊重要。阿爺只會寧靜致遠。

WEI200929
引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-6-11 17:07 發表

被人打幾巴後, 果然清醒左....
x2 呢巴掌打得好

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-6-11 04:57 PM 發表

法國總統馬克龍表示,歐盟不應是中國的附庸,亦不會針對中國與美國結盟;又指北約要認清誰是敵人,中國不應成為北約戰略議題的核心。

法國總統馬克龍啟程前往英國出席七大工業國峰會前,在巴黎愛麗舍宮召開記者會,闡述法國的內政和外交立場。他說在印太戰略上,法國不會針對中國跟任何國家結盟,期望歐盟亦採取同樣立場。

法國總統馬克龍表示:「我們的印太戰略是不會跟任何國家結盟,法國的立場,我期望歐盟及其他 ...
醒目仔

免責聲明:
請看本帖“價值投資,悶股也收成” 第一頁 #1
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24709372&extra=&page=1
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-6-11 05:02 PM 發表

法國總統馬克龍表示,歐盟不應是中國的附庸

歐盟自己講, 大陸幾時有咁講.......唔好叫歐盟啦, 改叫屈字堆la diu
呢句係帶出下一句,不跟老美搞針對中國,講比佢老美聽

以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座
西洋鬼子煽風點火, DLLM

不針對中國而與美國結盟?唔通呢隻馬真係比個市民刮醒咗😅😅😅

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]