• 瀏覽: 2,691
  • 回覆: 36
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-6-11 09:43 PM 移動
就算無能力移民都選用美國蘋果, NIKE及ADIDAS等產品... 點解... 5毛太監可否解釋?
華春嬸, 趙立堅, 胡錫進妻兒都入藉了美國, 既然美國這麼邪惡? 點解把最重視既家人及財產放在美國?

熱賣及精選
引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-11 16:47 發表

就算無能力移民都選用美國蘋果, NIKE及ADIDAS等產品... 點解... 5毛太監可否解釋?
華春嬸, 趙立堅, 胡錫進妻兒都入藉了美國, 既然美國這麼邪惡? 點解把最重視既家人及財產放在美國?
有証據咪攞出嚟,你咁樣同某老作網友有咩分別

華春嬸的妻兒
都入藉了美國 ?

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24438485&extra=page=1
三唔識七  將我拉黑 :
阿柒回歸  rigby
民主正義L唔係成日話每個人都是獨立個體,有獨立思考既咩?
咁個仔既事又關老豆L事呀

如果阿仔殺人
咁係唔係要拉埋老豆呀

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-6-11 04:52 PM 發表

如果阿仔殺人
咁係唔係要拉埋老豆呀
佢亂up姐
無謂中計

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24438485&extra=page=1
阿柒回歸  rigby
引用:
原帖由 vvoy 於 2021-6-11 04:58 PM 發表

佢亂up姐
無謂中計
當然知佢9up
但唔回應.
佢又以為全世界無言以對

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-6-11 05:00 PM 發表

當然知佢9up
但唔回應.
佢又以為全世界無言以對
佢一日開咁多個帖
睇黎好等錢使

阿柒回歸  rigby
引用:
原帖由 vvoy 於 2021-6-11 05:03 PM 發表

佢一日開咁多個帖
睇黎好等錢使
就黎無工開,依家仲唔搶盡佢。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-6-11 04:52 PM 發表

如果阿仔殺人
咁係唔係要拉埋老豆呀
去了解下裸官
直系親屬是不得出國

愛爾蘭人口只有約500萬,但全世界愛爾蘭裔的人數卻有5000萬,連美國總統也有廿多個有愛爾蘭血裔。

安德魯撒克遜族人若當年都乖乖待在歐洲家裡,那有今天的五眼聯盟,人數不成比例的少卻佔有地球資源不成比例的多呢?

大家都應該知道當年最初從歐洲往美洲開發的人,是為了逃避宗教逼害的;從歐洲往澳洲的人,是被發配遠方的囚犯。最初這些人都不是帶著甚麼好心情離開歐洲,但到了現代他們的後裔都同屬安德魯撒克遜族最堅實的成員。

把目光放回中國,新中國成立的前三十年,多少人帶著逃難的心態躲到香港、台灣去,但也正是港台商人最后回到中國給了改革開放最初期的大助。

所以從大歷史觀出發,讓部分本族人在外生根落地繁衍生息,歷史已証明都對本族有好處。

我反過頭來看,是否有些人不樂見中華民族影響力向外拓展,才在移民外國這話題上大造文篇呢?

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-11 16:47 發表

有冇佢地外國護照既相,要有相有名嗰頁喎

既然外國咁好,點解資金不停流入中國?

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-11 04:47 PM 發表

美國人ge$$$,有投資魏馬,也有投資希特勒

"香港民族",由中共響毛澤東死後承認香港係殖民地開始,已經形成
"香港民族"將會響漢族人數不斷下降的未來必然獨立
=============
聲明:本人純粹預測,絕不認同/支持香港獨立,唔洗搵國安
In teresting

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-11 04:47 PM 發表

有何證明華春嬸, 趙立堅, 胡錫進妻兒都入藉了美國?

PS:
違反版規,違反國安法,報已舉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]