• 瀏覽: 35,156
  • 回覆: 26
  • 追帖: 3
+12
引用:
原帖由 老餅精英 於 2021-6-11 05:33 PM 發表
少一點風涼話

人家已衰到貼地
而家好多香港人好僧台灣

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-6-11 06:17 PM 發表

你唔記之前成日話😭得勞民傷財啦😩
而家台灣咪犧牲自己示範俾身在福中不知福卻又羨慕佢哋嘅香港人睇囉、嗰啲乜都鬧其實又有幾多貢獻嘅人?!

引用:
原帖由 正美 於 2021-6-11 06:36 PM 發表

可能5日後校正回歸又會多一倍
唔再公佈校正回歸

引用:
原帖由 江湖永恆的手背 於 2021-6-11 07:33 PM 發表
你同台灣人相處過就知佢地仲井底過大陸鄉下人,至閉佢地以為自己好叻,台灣人同福建男人個文化極似,真正既口講禮義廉,但行為極度無恥,今鋪天收佢地
你意思係邊個階層台灣人?定係一般普羅大衆?

引用:
原帖由 相當熱情的樓主 於 2021-6-11 08:00 PM 發表

咪由得佢,過多3…40年, 啲人就會識揀㗎喇😂
仲3、40年?!定3、4年呀?

引用:
原帖由 sng850 於 2021-6-11 08:33 PM 發表

如果蔡英文及民進黨能夠去除政治心態,一早接受中國增送的疫苗,現在悲慘情況就可避免!
佢哋係靠反共嚟得票,如果佢哋接受中國增送的疫苗,咁咪自打嘴巴

引用:
原帖由 briancccc 於 2021-6-11 08:16 PM 發表

廣州今日有9單確診。疫情睇黎已經控制住了。同台灣真係好大對比。
其實佢哋同香港都無得比

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-6-11 09:33 PM 發表

廣州一爆每日檢測過百萬,封區格離,有足夠疫苗。你老味呆灣檢測陽性仲可以通街走,上到飛機,台灣有排爆。
特登放佢上飛機

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-6-11 09:43 PM 發表
老鬼沈富雄剛剛話如佢預測,台灣疫情兩星期來沒有惡化
原來連續十幾日每天死廿幾人都唔算惡化?

8特徵顯示人民對政府「信心近乎崩盤」 沈富雄提「唯一解方」

2021年06月10日 13:13
記者蔡文鈴/台北報導

國內疫苗短缺,出現不少搶打疫苗的亂象。對此,民進黨前立委沈富雄在臉書表示,人民對政府的信心近乎全面崩盤,而政府唯一的解方就是疫苗。

沈富雄指出,此刻,社會人心浮動,對政府完全不信賴,特徵如下:

[廣告] 請繼續往下閱讀...

1.人民因政黨屬性,動機容有不同,但對政府的不信賴則一。
2.對政府提供的情資,尤其是每天下午2:00的記者會不相信。
3.相信負面的消息,不相信正面的消息,甚至把好消息解讀為壞消息,因此我就事論事地說疫情趨緩,是犯了大忌。
4.人民對這個病極度害怕,我如果說每年台灣流感患者65萬,死亡4000人會被認為「白目」。
5.非常怕死,好像因此病而死的可能,人人有份。
6.因怕得病可以忍受任何不便,因此,政府下令延長三級警戒是政治正確,但其他方面是自掘墳墓。
7.政府危機的唯一解方:給我疫苗,其餘免談。
8.在瘟疫與死亡的陰影下,不存理性思考與討論的空間,我仍會繼續研究、論述但不貼文,免得連好消息也激怒大家。

而沈富雄也解釋,在「全面崩盤」前加「近乎」兩字,是因為目前民進黨的命是靠老共在撐。

https://www.ettoday.net/amp/amp_ ... &from=yahoo.com

對妻子不忠,對人民不義,呢個人人格破產

引用:
原帖由 3個勇敢的獅子 於 2021-6-12 10:20 PM 發表

香港唔嚴重唔打針住問題不大,但呆省有疫不驗、中疫不格、重症不醫、有苗不要,只喺等等等、拖拖拖、出口術、講假話、鬼島第一只喺政治抗疫!
香港經歷左4波疫情,之前好嚴重,你唔記得左?每一波都要幾個月至平息,第一至三波無疫苗就無辦法,第四波到今年年初開始有疫苗,但係都係最近至開始平息,足足5、6個月,而家叫平靜左你就話唔嚴重?而且唔打疫苗,將來始終都會有外國人/內地人出入境,到時無打嘅人就會好危險

引用:
原帖由 3個勇敢的獅子 於 2021-6-13 04:25 PM 發表

你雙婊千萬唔好看數據及現實,中、港、澳門除了呆省大假之外,比起聞主美帝英帝的確做得好是不爭的事實!而家呆省咪衰政府、做得衰及行衰運囉,無比較永遠無傷害!
我什麼 ”雙婊” ? 

我一直無話過香港澳門大陸做得唔好,無話過台灣做得好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]