• 瀏覽: 27,925
  • 回覆: 438
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 120321 於 2021-6-11 14:24 發表

確診一定唔止呢個數,日日都2百幾?
每天200宗仲找不到源頭,呢種病可一個傳到幾十人,又可由屎渠排氣口傳比樓上樓下(不然香港為何下下要封區)仲有台灣好多舊樓想起就可口可樂(舊樓衛生自然差)

熱賣及精選
引用:
原帖由 for158 於 2021-6-11 11:26 PM 發表

台灣玩撚完啦,我地普通市民都知,要做普篩或地區強制大量檢測,先有可能搵到係社區隱形病人,因為新冠肺炎8成患者係無症狀,佢哋仲週圍走,一個吾覺意去叫雞,可能好似日本風俗店case ,一個傳5-600 人,我係男人去玩都吾應啦😂
封城,大量檢測,格離無症狀確診者。 唔係咁根本冇可能斷尾。

之前叫世界看清楚,台灣人只示範一次果條文宣,同讚好果班呆蛙,而家柒到
真係同香港揞眼果班白痴有得揮。

引用:
原帖由 2046jj 於 2021-6-11 02:15 PM 發表

香港某部分人打死都唔打針 唉
香港真係個畸形社會, 人哋外國搶針打, 而香港則好多人不盡公民責任, 可悲。

WEI200929
引用:
原帖由 2046jj 於 2021-6-11 02:14 PM 發表

台灣周五(11日)通報新增286宗新冠肺炎本土確診病例,另有1宗境外輸入,並增加24人染疫身亡。當地近日傳出有官員搞特權

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210611/photo/bkn-20210611140050552-0611_00952_001_01b.jpg?20210611141103

我真係唔知講咩好 呢個係咩地方??

新聞來源連 ...
係一個極黑暗腐敗民主既台灣省有咩問題? 同印度美國一9樣,疫苗更係俾有錢人打先!

反連登、記協、教協、毒果、港台等恐怖組織 !撲滅黃色智障經濟圈,獵殺全港恐怖分子!
自己祖國都唔信,信外國,呢些人係咪白痴架?有幾年腦血栓的都想不明白台灣菜英文想怎樣

WEI200929
台灣只示範一次無能
https://www.youtube.com/watch?v=iUrzicaiRLU

引用:
原帖由 type100q 於 2021-6-11 14:19 發表

台灣公報的數字可信嗎?
不要問,只要信

引用:
原帖由 eleven1a 於 2021-6-11 02:19 PM 發表

台灣領導人既政策!真係匪夷所思?難怪咁多年台灣都無進步過。台灣人生活在井底裡。
係倒退

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2021-6-11 02:27 PM 發表

只有“日期”係可信
日期都唔可信,當佢以前話零確診卻同時有輸出個案,所以佢話零的日子其實都唔可信

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-6-11 02:20 PM 發表

有乜可能日日都係差唔多二百幾人確診,二十幾人死?唔上唔落,仲有人信?
唔再公佈校正回歸數字

引用:
原帖由 fn20172017 於 2021-6-11 02:20 PM 發表

拿, LEE D綠蛙就醒啦, 而家偷針打比人屌, 總好過七月被菜菜子夾所有綠蛙表忠打高端出事好
命仔緊要

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-6-11 02:39 PM 發表

要留意嘅係呢個數字並不代表昨日(6月10日)的新增確診, 而係介於5月19日至6月10日。 那麼為何5月19日確診的會計算入今天公佈的數字當中? 根本上就毫無準則, 亦即係話昨天確診的,可能並不包含在今天的數字內,而可能出現在幾日後,甚至幾星期後的數字當中。這種完全只是操弄數字的公佈方式,令公衆無法了解台灣疫情的實際情況。

佢講嘅發病日期可能係我哋講嘅病徵出現日期

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2021-6-11 02:50 PM 發表

當地近日傳出有官員搞特權,優先接種疫苗,台行政部否認此事。惟雲林縣議員邱世文和廖郁賢周五向公眾道歉,承認在上月已接種疫苗。

痴9線,呆灣狗省長當呆灣省人係弱智
差唔多10%死亡率??即係又報細感染人數
早幾個月台灣應該已經爆緊,本土0個案,但係飛去外地入境人地又檢驗到係確診個案
日日政治行先,中國供應疫苗又唔要,逼呆仔打人地唔要既疫苗
Dllm垃圾民選政府

如果香港行普選,選著一個聽從美國既犯 ...
所以鬍鬚佬咪無得做囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]