• 瀏覽: 35,134
  • 回覆: 438
  • 追帖: 3
+12
引用:
原帖由 心慌慌 於 2021-6-12 12:59 PM 發表

睇嚟你真係中咗果毒太深!現時連毒果同美爹都唔用呢個字眼.你脫節了.
放心 已報國安

引用:
原帖由 law31 於 2021-6-11 03:59 PM 發表

不是咁的...請你認真學習...
台灣省市文青地區.....
不是缺電,是誤觸;不是蓋牌,是掀牌;
不是走私,是超買; 不是同居,是租房;
不是抄襲,是抄錄;不是施壓,是強烈建議;
不是雙標,是時空環境不同;不是買毒品,是對方誤送;
不是黑道,是出身草莽;不是無薪假,是減班休息;
不是爆量,是校正回歸;不是拍拍拍..是人與人的連結 ;
不 ...
仲有用愛發電

引用:
原帖由 kwokshinglap 於 2021-6-11 04:18 PM 發表
控制檢測量,造成確診數字尚未追上印度,卻不敢隱瞞死亡數,分母改得分子老實,結果死人率全球第一,呆蛙不止呆,仲岸鳩無底線
傳染病要特別處理,即刻火化

引用:
原帖由 山山山風 於 2021-6-11 04:32 PM 發表

可信﹐絕對可信﹐完全可信。除非你唔信

831死唔少人、新屋嶺大量性侵、段狗都信﹐仲有咩唔可信

呆娃同香港曱甴一樣咁可信

明天帶12桶油去釣魚
點止段狗信,好多人都信,而家都仲係,btw, 段狗都係睇住份工啫600萭⋯⋯

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-6-11 04:51 PM 發表

每日驗800,確診300。
台灣2300萬人 除 8 乘 3,台灣有862.5萬人中招 。
而家唔止驗800啦

引用:
原帖由 garfield_ip 於 2021-6-11 04:51 PM 發表

香港係做得好。不過泊埋大陸,澳門道。就覺得差
因為有好多香港人”唔合作”,對抗政府政策,為反而反,但佢哋把口又會話自己做得好,做得唔好嘅係政府

引用:
原帖由 七個古代結他 於 2021-6-11 04:57 PM 發表
一定要接受大陸幫手,接受大陸疫苗先可以短期內搞定。台灣市民究竟有冇要求過呢?咁樣日日死人,真係怕的...
台灣人咁迷信,應該係去拜神,上次咪祈福求雨

引用:
原帖由 大樹小花 於 2021-6-12 03:38 PM 發表

台灣人咁迷信,應該係去拜神,上次咪祈福求雨
呆娃對住天求神拜佛﹐返到屋企做愛發電﹐好環保﹐唔需要水利工程﹐唔擔心福島核污染

引用:
原帖由 大樹小花 於 2021-6-12 03:26 PM 發表

而家唔止驗800啦
800+1?

引用:
原帖由 老餅精英 於 2021-6-11 08:58 PM 發表

現在送疫苗不夠 起碼送醫療團隊 起臨時醫院同檢測先救到台灣 每日死廿人好恐怖
但係佢哋政府唔會接受

引用:
原帖由 老餅精英 於 2021-6-11 05:33 PM 發表
少一點風涼話

人家已衰到貼地
而家好多香港人好僧台灣

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2021-6-11 05:43 PM 發表

呆灣人不怕血栓?
怕都無辦法,將心比己,香港早幾個月,疫情嚴重,人心惶惶,台灣而家比香港嚴重好多,有疫苗打一定打,有血栓風險都無辦法,所以台灣人而家真係好慘

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-6-11 06:17 PM 發表

你唔記之前成日話😭得勞民傷財啦😩
而家台灣咪犧牲自己示範俾身在福中不知福卻又羨慕佢哋嘅香港人睇囉、嗰啲乜都鬧其實又有幾多貢獻嘅人?!

引用:
原帖由 正美 於 2021-6-11 06:36 PM 發表

可能5日後校正回歸又會多一倍
唔再公佈校正回歸

引用:
原帖由 江湖永恆的手背 於 2021-6-11 07:33 PM 發表
你同台灣人相處過就知佢地仲井底過大陸鄉下人,至閉佢地以為自己好叻,台灣人同福建男人個文化極似,真正既口講禮義廉,但行為極度無恥,今鋪天收佢地
你意思係邊個階層台灣人?定係一般普羅大衆?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]