• 瀏覽: 19,251
  • 回覆: 296
+18
總部設於英國倫敦的國際特赦組織周四(10日)發表報告,指控中國政府在新疆犯下反人類罪行,要求聯合國調查中方對新疆維吾爾族

“55名曾扣留在新疆再教育營人士的證詞”,每份證詞幾多錢?BBC幫忙寫幾多份?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210611/bkn-20210611110157496-0611_00952_001.html

講就係 ? 

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-6-11 01:42 PM 發表
總部設於英國倫敦的國際特赦組織周四(10日)發表報告,指控中國政府在新疆犯下反人類罪行,要求聯合國調查中方對新疆維吾爾族

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210611/photo/bkn-20210611110157496-0611_00952_001_01b.jpg?20210611121906

“55名曾扣留在新疆再教育營人士的證詞”,每份證詞幾多 ...
方式包括毆打、電擊、剝奪睡眠、吊在牆上、承受極低溫度、鎖在老虎椅上及單獨囚禁等。

毆打:同管理員打交。
電擊:管理員用電槍唔用真槍。
剝奪睡眠:早上7點起床。
吊在牆上:🤔這個比較迷,我都解釋唔到。
承受極低溫度:室內24小時開冷氣。
鎖在老虎椅上:雙手雙腳扣押在椅子🪑上。
單獨囚禁:單人房。

🤔吊在牆上比較難明...其他都可以接受。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-6-11 02:42 PM 發表

方式包括毆打、電擊、剝奪睡眠、吊在牆上、承受極低溫度、鎖在老虎椅上及單獨囚禁等。

最低氣溫記錄係零下五十一點五度,咁嘅地方要開冷氣?

英美文宣又開足馬力學毒果那招,唔洗入去睇就可創作屈喎

叫英國發bno收晒佢哋, 好刺激架.

55條友咁多人竟然冇人拍到相同片?你話依55條嘅耶穌都得啦(又話毆打、電擊、剝奪睡眠、吊在牆上、承受極低溫度、鎖在老虎椅上及單獨囚禁等 大佬如果真係咁樣做嘅話呢55條一早死咗啦,仲俾你走到出嚟吠,作到咁大真係有冇傻仔會信啊)下次作到人體實現啦笨7

中國人睇呢啲咁白癡嘅嘢都唔知好嬲定好笑,作太過假啦實在

乜唔係話滅咗族咩點解仲有得捉去扣押同虐待

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-6-11 01:42 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210611/photo/bkn-20210611110157496-0611_00952_001_01b.jpg?20210611121906

“55名曾扣留在新疆再教育營人士的證詞”,每份證詞幾多 ...
我就唔信,話晒幾千年文化,知書識禮,道德高尚,又點會做出果啲天理不容,下流賤格,傷風敗德,泯滅人性既行為.除非或者可能話唔埋諗唔到點知實情睇怕都係班仆街中既仆街所為.Anyway,點解有啲地方歷史長過人,人口多過人,地方大過人,物資好過人,啲人勤力過人,就硬係技術水平俾人低,生活質素俾人差,制度俾人落後,收入俾人少.心照啦

英人權報告=FAKE REPORT 

香港都有2百萬黃屍話佢地係和平示威,冇破壞香港,冇行私刑圍毆市民,冇放火燒商鋪,冇燒銀行,冇破壞港鐵站。亦冇放火燒人,冇用磚掟死人。你信唔信

有2百萬人証你都唔信

番鬼佬大話精國家又再一低能白癡下狗流的底級無聊作品!

真係低級報告
政權限制你作反自由就夠
仲咩要攪甘多野

有錢就唔做恐怖份子,就唔會比人足。你話你有張藏寶圖要迫你交出來咩

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-6-11 02:42 PM 發表

係就打死埋左佢算, 搞咁多野咁大個營真係好L得閒唔洗錢...?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]