• 瀏覽: 14,514
  • 回覆: 6
+3
王逸戰於中國內地出生和長大小學五年級時來港

深圳聰, 湖北渏. 內地王(四川)..

香港真係要睇下點解咁多新移民來港, 然後又歧視番新移民.

其實呢D 暴徒, 反正都唔係香港出生. 踢番上大陸審得唔得?

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-6-11 13:42 發表

從來熱衷參與港獨唔少係大陸本土,而成日講150禍港亦係呢班人
難怪犯民不斷支持多D 新移民來港..

引用:
原帖由 caihk 於 2021-6-11 14:37 發表

就係因為唔係香港出世同成長

所以對呢個地方冇歸屬感
有時真係好諷剌. 深圳聰, 湖北琦, 內地王, 呢D 來港食盡香港人既福利, 但最後就來搞黑暴.

政府唔想辦法, 就永遠都會發生. 其實有機會係跟佢地既社工出左問題.

或者應該建立番中國香港公民制度, 破壞既人會失去身份. 無哂呢D 福利先得咯.

引用:
原帖由 H叔 於 2021-6-11 14:40 發表

曱甴咁憎新移民,但硬係咁多新移民做咗曱甴帶頭人,真係唔明班曱甴個腦諗乜嘢
曱甴可能真係太笨咯. 帶佢地搞暴動的. 就係佢地最憎既人.

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2021-6-11 15:03 發表

四川逸。

出生2001年2月13日
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fa/Flag_of_the_People's_Republic_of_China.svg/22px-Flag_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png 中國四川省遂寧市
2001 年出世. 小五來港.. 來左香港都唔夠10年.

其實呢D 暴徒, 反正都唔係香港出生. 踢番上大陸審得唔得?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-11 15:55 發表

DKLM , 又係新香港人搞亂香港
我唔歧視新移民. 但都無理由係新移民代表我呢D 土生土長既香港人掛.

而且佢地有咩資格搞暴動呢. 一般國家/地區遇到新移民搞暴動, 必定係踢佢地出境.

而香港, 最小應該將呢批人踢比中國審.

引用:
原帖由 simonchoy123 於 2021-6-11 16:21 發表

一早講話內地派人攪亂香港,但勢估唔到港人咁易受昆
所以犯民米一直要求每日引入150個咯. 唔係邊有內地人比社工洗腦姐.

佢地唔係土生土長. 對香港無感情, 所以米破壞咯. 呢D 其實解釋到. 一個土生土長的, 身邊親友都係度有建程. 咁破壞可能性都低D.

老實講, 政府要檢討呢D 政策. 唔係犯民支持引入新移民. 就要跟咁笨.

至小新移民要宣誓效忠中國同特區政府, (移民英國都要架啦)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]