• 瀏覽: 13,620
  • 回覆: 285
  • 追帖: 1
+6
多得黑暴曱甴成功爭取囉

傷港電台仲係度即係好有自由

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-6-11 01:42 PM 發表

咁咪好囉,有乜問題
冇問題呀

引用:
原帖由 skirt333 於 2021-6-11 12:25 PM 發表
哥斯拉大戰金剛, 戲內嚴重破壞香港, 以後呢D戲香港無得上影  
係咩?套戲係國安法之後先上喎,點解嘅?

引用:
原帖由 emerald7086 於 2021-6-11 12:28 PM 發表
自己攞黎既仆街, 唔好喊
曱甴玩到過 L 晒火,當阿爺冇到嘅後果

支持檢查電影,杜絕亂港途徑

本來條繩好鬆,唔知邊啲闔家令教玩攤牌,依家條繩已拉緊

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-6-11 12:22 PM 發表
因應《香港國安法》實施,政府修訂《電影檢查條例》的檢查員指引,指引訂明,如果影片可能構成危害國家安全的罪行,應得出不宜上映的結論。有關修訂今日刊憲,即日生效。

有學者認為,有關修訂,將收窄電影創作和題材的空間,令香港的電影制度更接近內地的一套。

商務及經濟發展局說,電影檢查制度需要在保障個人權利和自由以及保障社會利益之間取得平衡,儘管上映影片時享有的發表自由應受尊重,但亦需要按法律,包括保 ...
係咪可以係台灣播共產黨如何係中國推翻國民黨、係我支持

明知故犯,可以怪邊個

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-6-11 12:22 PM 發表
因應《香港國安法》實施,政府修訂《電影檢查條例》的檢查員指引,指引訂明,如果影片可能構成危害國家安全的罪行,應得出不宜上映的結論。有關修訂今日刊憲,即日生效。

有學者認為,有關修訂,將收窄電影創作和題材的空間,令香港的電影制度更接近內地的一套。

商務及經濟發展局說,電影檢查制度需要在保障個人權利和自由以及保障社會利益之間取得平衡,儘管上映影片時享有的發表自由應受尊重,但亦需要按法律,包括保 ...
言論自由從來都唔係冇限制嘅~

杜淫賊同抽生王可以拍呆灣戲了

正!全港市民支持!

學者散播白色恐怖不遺餘力

RTHK 黎黎去去都係200+1的學者

唔使憂慮更接近內地制度
因為一定會出現
係黑暴自己爭取既

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]